avatar

Il·lusions òptiques

Una il·lusió òptica és segons la Wiquipedia, tot allò que ens porta ha percebre la realitat erròniament. N’hi han de dos tipus; el tipus cognitiu, en que intervé el nostre coneixement sobre el que ens envolta i el fisiològic, degut a una sobre-estimulació dels ulls o del cervell.

La il·lusió òptica de les taules de ShepardQui no ha vist aquest famós tauler d’escacs on les dues caselles, iguales de color, semblen completament diferents (sinó, ho podeu provar amb el comptagotes del PS). I qui diria que aquestes dues taules son iguals (la superfície del taulell) i que per molt que ho proveu i encara que us ho demostreu a vosaltres mateixos, seguireu amb la recança de que no ho son. Per qui encara no ho cregui, pot veure aquest video.

Aquests son de tipus cognitiu, com el també conegut per L’habitació i les nenes, que val la pena també veure l’efecte en vídeo.

I per als molt malalts d’aquest tipus de coses, un de tipus fisiològic. No us perdeu això, heu de mirar fixament a la pantalla uns segons, retirar la vista i mirar a qualsevol altre lloc, aneu al tanto eh…

La fotografia també es això, una il.lusió òptica on nosaltres passem de la realitat al paper, de tres a dues dimensions i a sobre hi volem transmetre quelcom. A vegades ens enganyen i a vegades ens enganyem nosaltres mateixos.

Els dos videos son de Microsiervos

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Il·lusions òptiques”

  1. M’agradat molt la noticia, aquestes que contenen informació son especialment profitoses, i ens ajuden a entendre una mica més aquest món, en general. Encara estic flipant amb l’ultim.

    Felicitar-vos també per aquesta tasca tan encomiable que feu dia a dia i alentar-vos per continuar fen-la doncs estic segur que hi ha molts com jo que encara que participem massa us seguim d’aprop em tot allò que feu.

    Pert cert, TRC, jeje, el primer vincle no em funciona.

  2. Solucionat lo del vincle. Gràcies