avatar

La Solargrafia

Pel nom ja podeu preveure per on va aquesta tècnica, però més que una tècnica, seria una aplicació de la fotografia estenopeica, de la que ja n’hem parlat més d’un cop.

Es tracta d’aprofitar la baixa sensibilitat dels materials per a fer llargues exposicions, estem parlant de tres o sis mesos d’exposició. Deixar la càmera pinhole lligada a un pal de telefon, de la llum, una barana … i apuntar-la evidentment cap el Sol. Amb això obtindrem al final de tot aquest temps una imatge on es veurà apart de l’entorn es clar, el recorregut del Sol durant tots els dies que ha durat el procés.

Es recomanen aquest dos temps d’exposició, així com començar en el solstici, per a poder veure tot el recorregut complert del nostre astre.

Hi ha fins i tot un projecte que es diu Solargraphy gallery fet per en Tarja Trygg de la Universitat de Helsinki que alberga fotografies de llocs d’arreu del món fetes amb aquest curiós procés.

La fotografia que il·lustra la noticia es una solargrafia del Pont Clifton de Bristol, UK, i va ser presa amb 6 mesos d’exposició, des del 19 de desembre del 2007 al 21 de juny del 2008. L’autor es en Justin Quinell.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.