avatar

Quatre brètols…

Periscopio 2008Feia uns dies que havia començat a Vitoria-Gasteiz els actes de Periscopio, un certamen de foto-periodisme que enguany compleix el seu tercer aniversari i que anava en vies de convertir-se en tot un referent a nivell estatal.

L’agencia Reuters va decidir  instal·lar una exposició a la plaça de la Virgen Blanca, un dels centres neuràlgics de la capital del Pais Vasc. Més 200 fotografies de caire esportiu en formaven part, en un muntatge que havia costat al voltant de 22.000 euros degut a la seva complexitat. L’exposició havia estat a d’altres capitals europees sense cap novetat.

Diumenge passat s’havia convocat un macrobotellon com a queixa a l’ajuntament per un decret que feia tancar els bars del casc antic a les 1:30h. Aquesta manifestació en principi lúdica, va acabar derivant en un atac salvatge contra l’exposició, moltes de les imatges varen ser cremades i els panells destrossats. Ara, l’agència Reuters que n’era un dels principals col·laboradors es planteja la seva continuïtat.

El cartell de la mostra ara esdevé com una mena de presagi, en ell hi podeu veure el cartell de “No photography”. Fets com aquests no mereixen gaires comentaris, però cal que en quedi constància.

Vist al diari Noticias de Alava

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.