avatar

World Press Photo ’08

World Press Photo of the Year 2007, de Tim HetheringtonPer quart any consecutiu, la Fundació Photographic Social Vision organitza, amb la col·laboració del CCCB i de Caja Mediterráneo, l’exposició World Press Photo 08. Aquesta mostra recull les obres guanyadores del concurs homònim i és coneguda mundialment com la principal mostra itinerant de fotoperiodisme.

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres escull les fotografies guanyadores entre totes les enviades per fotoperiodistes, agències, diaris i fotògrafs de tot el món. Les fotos participen dins d’11 categories: notícies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges de actualitat, esports, fotos d’acció, reportatges d’esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa, i art i entreteniment.

L’exposició anual de les fotos guanyadores es pot veure cada any a 80 ciutats de 40 països, amb la condició que totes les obres es puguin mostrar sense cap tipus de censura. El fet que milers de visitants de tot el món vegin aquesta exposició evidencia el poder de la fotografia per superar les fronteres lingüístiques i culturals.

World Press Photo aporta imatges per a la memòria col·lectiva. Imatges impactants que han canviat, en nombroses ocasions, el transcurs de la història i l’opinió pública.

World Press Photo ’08 es pot visitar al CCCB  del 18 de novembre al 14 de desembre de 2008.

CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
C/ Montalegre, 5
08001 Barcelona (veure mapa)

Horari:

  • De dimarts a diumenges d’11 a 20h
  • Dijous d’11 a 22 h.
  • Tancat els dilluns no festius

Font: web del CCCB

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.