avatar

Biblioteca bàsica (VI): Willy Ronis

Willy Ronis, de la ed. TaschenContinuem amb les recomanacions que fem en la secció Biblioteca Bàsica i ho fem amb un fotògraf considerat fundador de la anomenada “escola naturalista francesa”:  Willy Ronis, col·lega i amic de Robert Doisneau i Edouard Boulat entre d’altres. Una colla que va retratar amb respecte, complicitat i rigor els ciutadans i els ambients als carrers de Paris entre els anys 1944 i el maig del 68. Un llibre antològic amb imatges en blanc i negre que ens encomana realment la tendresa amb que l’autor va realitzar les fotografies.

Ronis va ser el primer fotògraf francès en treballar per la revista Life i al 1953 Edward Steichen el va incloure en la famosa exposició Five French Photographers, al MoMA a Nova York, juntament amb Cartier Bresson, Doisneau i Brassai.

Un llibre que ens mostra i ens fa entendre l’esperit de la “ciutat de la llum” d’aquells anys, en un volum impecablement editat per la editorial Taschen, prou coneguda per la qualitat i la cura amb que publica habitualment treballs de fotografia, i amb unes dimensions (24 x 30 cm) que permeten apreciar les imatges quasi com si es tractés de les copies originals.

Podeu veure una petita mostra en aquesta galeria.

Editorial Taschen, 2005
24 x 30 cm/192 pàgines.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.