avatar

El manifest incomplert d’en Bruce Mau

En Bruce MauArriba el temps de fer-se bon propòsits i potser el que llegireu a continuació us podria servir precisament per aquest fet. Volíem posar aquesta noticia per any nou, però potser així, qui li agradi, tindrà temps de pair-ho.

En Bruce Mau es un dissenyador, però en el seu despatx i treballen metges, psicòlegs, advocats, arquitectes, etc ja que considera el disseny com quelcom global i que pot ajudar a canviar el món. Està considerat més que dissenyador, una mena de visionari i moltes empreses d’arreu demanen els seus serveis.

Fa uns 10 anys va escriure el que es coneix com a Manifest incomplet (per al creixement) i es tracta de 43 preceptes que podem aplicar tant al disseny com en el nostre cas a la fotografia i molts d’ells també a la nostra vida.

Aquí van els quatre primers. Deixeu-vos portar pel que diuen, que de tot s’en aprèn.

  1. Permet que els esdeveniments et canviïn. Has d’estar desitjant créixer. El creixement no es quelcom que et succeeix. Tu el produeixes. Tu el vius. Els requisits del creixement són: que estiguis obert a nous esdeveniments i disposat a ser canviat per ells.
  2. Oblidat de lo bo. Lo bo es una mesura coneguda, es allò en el que tots hi estem d’acord. Créixer no es necessàriament bo. El creixement és una exploració intermitent que no necessàriament ens portarà al que estem buscant. Mentre t’apeguis a lo bo, mai arribaràs al verdader creixement.
  3. El procés més important és el resultat. Quan un resultat condueix al procés, només arribarem a on ja hem estat. Si el procés condueix al resultat, potser no sabrem on anem, però sabrem que voler estar-hi.
  4. Estima els teus experiments (com estimaries a un fill lleig). L’emoció es el motor del creixement. Gaudeix la llibertat de considerar el teu treball coma meravellosos experiments, intents, assajos i errors. Adopta un enfoc a llarg plaç i permetre’t tots els dies la diversió de fracassar.

Aquí trobareu el manifest complert (en castellà). Qui ho vulgui traduir, ja ho sap… Serà molt benvingut.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El manifest incomplert d’en Bruce Mau”

  1. Pep, tens raó, aquest tiu és moooolt “zen” ;-)