avatar

En el pot petit hi ha la bona… fotografia

Embrió de pollastre, Tomas Pais de AzevedoDes de l’any 1977 Nikon convoca el concurs Small World de microfotografia. Es tracta d’una competició ben singular per les característiques de les imatges que hi participen: són fotografies del més petit, de tot allò que entra en la categoria de microscòpic, del que no podem veure però hi és.

Recentment Nikon ha publicat els guanyadors de la convocatòria d’aquest any, sel·leccionant les fotografies de entre milers d’imatges sorprenents i úniques: organismes microscòpics, mol·lecules de medicines, nanotubs de carboni, grans de pol·len, cristalls de neu, escates d’ales d’insecte, etc.

La imatge amb la que hem il·lustrat la noticia és la fotografia d’un embrió de pollastre, capturada per Tomas Pais de Azevedo, de Lisboa, amb tècniques de estereomicroscopia. Va merèixer ser qualificada como Imatge Distingida pels jutges i va guanya el primer premi de la votació popular.

Us recomanem una visita a la web del Small World de Nikon. Hi trovareu visions d’un món desconegut i meravellós.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.