avatar

Multiplicar la profunditat de camp

Nuctenea umbratica, 8 fotografies combinades amb CombineZM per SarefoUns dels aspectes que fa de la macrofotografia una especialitat fotogràfica força complicada és la reduïda profunditat de focus amb la que es treballa, degut a les curtes distàncies d’enfoc. Això obliga sovint a fer servir diafragmes prou tancats per estar segurs que tindrem un enfoc acceptable en el màxim de la zona que volem cobrir. Però hi ha el límit marcat per la difracció i, a més, es necessita molta més llum.

Doncs hi ha un altre sol·lució, senzilla, efectiva i a sobre gratuïta!

La idea és la mateixa en la que es basen les imatges HDR: es tracta de fer vaires presses, en aquest cas cada una enfocant un punt del camp que volem cobrir, i combinar-les totes de manera que tot quedi perfectament enfocat en la imatge final.

El programa amb el que podem fer aquesta mena de “HDR focal” es diu CombineZP, i es pot descarregar des d’aquest enllaç. També podeu veure una bona col·lecció de fotografies fetes amb aquesta tècnica visitant aquesta web. Finalment, a wonderfulphotos.com hi trobareu un petit tutorial (en anglès) on explica com fer servir el programa. El procés és molt senzill i força automàtic.

Si us animeu a fer alguna prova, ens agradaria molt veure els resultats que obteniu.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.