avatar

Rawherapee: revelant RAW en temps de crísis

RawTherapee: revelador RAW gratuïtSegur que els que teniu l’hàbit de disparar les vostres fotos en format RAW ja teniu triat un programa de processat. Potser feu servir algun dels coneguts i oficialment establerts, com l’Adobe lightroom, l’Adobe Camera Raw, el Capture One, o qualsevol dels que sovint acompanyen les càmeres digitals més o menys avançades.

Hi ha un altre opció, que a més te qualitat i prestacions més que suficients com per plantar cara a qualsevol dels reveladors RAW més o menys oficials. Però hi afegeix un avantatge considerable: és gratis! El podeu descarregar i fer servir lliurement. També podeu fer un modest donatiu a l’autor a través de la web ($5 a $25), cosa que tampoc està malament.

Concretament es tracta del RawTherapee. Aquest revelador, basat en la lloada llibreria DCraw pel tractament de arxius RAW, ens permet fer les mateixes operacions i tractament que qualsevol dels “professionals”, amb el mateix grau de control sobre el resultat final i amb una qualitat igual o inclús superior en alguns casos.

Precisament un aspecte en el que supera molts altres reveladors del mercat és en l’algoritme de interpolació de píxels, que fa servir un sistema propi que minimitza al màxim l’aparició de l’efecte laberint. Això és més fàcil d’entendre veient aquesta comparativa entre diversos reveladors i el propi RawTherapee.

Val la pena fer un cop d’ull a aquest magnífic programa que a més està disponible en una gran nombre de idiomes, Castellà inclòs, a diferència de molts altres reveladors.

Oi que ja he dit que és gratis?

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Rawherapee: revelant RAW en temps de crísis”

  1. Waaaww !! Acabo de registrar-me després d’haver conegut aquesta iniciativa vostra gràcies a la visita d’un aminus3 .
    I d’entrada ja em trobo amb un regal com aquest.
    Resulta que com que ja sóc “viejito”, tinc les meves manias i sóc dels enamorats de la programació lliure. Asi, rares vegades uso el Xoxoshop (tret que no em quedi mes remei). Edito en un 90% amb el Gimp (tambien gratuït). Així que considero que aquest revelador, es el meu TIÓ (jeje…)
    Gràciesssssss !!!