avatar

XII Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña

Fotografia d'Andrew McConnell, XII Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis ValtueñaL’any 1998 l’ong Médicos del Mundo va crear el Premi Internacional de Fotografia Humanitària, en memòria de quatre dels seus membres assassinats a Bosnia-Herzegovina i Rwanda. Aquest any, el guanyador ha estat l’Andrew MacConnell amb el seu reportatge fotogràfic dels desplaçats pel combats a l’Est de la Repúplica Democràtica del Congo. Les seves imatges ens mostren les extremes condicions de vida de milers de persones que sobreviuen com poden en campaments de refugiats en les condicions més precàries, des de fa anys.

Altres premiats d’aquest any són Víctor Fraile amb la seva serie “China, hombres-jaula”, Orlando Barría (Chile) que ha guanyat el premi especial “El cambi climàtic i els seus efectes en la salut humana” amb la seva foto titulada “Enfrentando al Huracán” i Aitor Lara (Espanya) amb el premi especial “Integració de les persones immigrants: cap a una Europa multicultural” amb la seva fotografia “Calle Montera, Madrid 2008″.

El Premi Internacional de Fotografia Humanitària de Médicos del Mundo és ja un referent de la fotografia humanitària, mantenint l’esforç inicial per mostrar una realitat a cops carregada d’esperança però també sovint difícil de pair.

Podeu veure totes les fotos en aquesta galeria.

Llegit a Caborian.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.