avatar

Com il·luminar per retrat

Lightcage: simulador d'il·luminacióÉs evident que el control de la llum és una de les habilitats fonamentals per qualsevol fotògraf, ja sigui des del punt de vista d’obtenir l’exposició més correcta com d’explotar les possibilitats expressives de la llum, depenent de la seva natura i disposició. En aquest sentit, el retrat és una de les especialitats fotogràfiques on un bon ús de la llum resulta indispensable.

A la web fotopunto.com trobareu un article molt interessant on ens mostren diferents maneres de disposar les llums alhora de fer un retrat. És una article d’introducció, però més que suficient per tal de assolir uns coneixements essencials sobre la il·luminació d’un rostre.

En la mateixa web hi trobareu d’altres articles igualment interessants al  voltant del control de la llum a l’estudi, dels que ja us en havíem parlat anteriorment. Us els tornem a recomanar!

Per altra banda, si voleu anar practicant però aneu escassos de mitjans tècnics i de models sacrificats, ho podeu provar amb aquesta eina interactiva, que permet simular l’efecte d’una font de llum en variar la seva posició. La model no es mou i no es queixa!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.