avatar

El Museu del Prado sense sortir de casa

Fragment d'El jardí de les delicies, d'El BoscoDe la mà de Google, sense haver de fer la maleta ni pujar a l’AVE, sense que calgui aprendre a dir “un botellín” en comptes de “un quinto”, estalviant-nos l’experiència gastronòmica de l’entrepà de calamars, podem veure algunes de les obres mestres que s’exhibeixen al Museu del Prado. Literalment, sense sortir de casa.

Aprofitant la mateixa tecnologia en la que fonamenten Google Maps i Google Earth, els de Google han digitalitzat una serie de quadres del famós museu amb una resolució aproximada de 14Gpixels. Sí, heu llegit bé, catorze mil mil·lions de píxels, per que ens entenguem.

Això permet examinar catorze obres singulars com El cavaller de la mà al pit d’El Greco, Les Menines de Velázquez, el 3 de maig de Goya, El jardí de les delícies d’El Bosco o Les tres gràcies de Rubens, amb un nivell de detall que no tindríem ni anant personalment al museu: difícilment ens deixarien apropar tant el nas a les pintures!

Podeu gaudir d’aquesta visita virtual al Museu del Prado visitant aquest enllaç a Google Map, on es publica un quadre cada dia, o bé fent servir el programa Google Earth per veure’ls tots junts. També és molt interessant veure el següent vídeo, on es mostra el procés que es va seguir per digitalitzar les obres d’art.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El Museu del Prado sense sortir de casa”

  1. això sí que és una passada…

    Tot i que la sensació de grandesa que es deu tenir davant d’un quadre com aquests no es pot capturar ni amb 14Gpixels ;)

    Merci per la notícia!