avatar

Genis de la fotografia, de la BBC

D14, per Man RayGenius of Photography, que és el títol original, és una serie de sis reportatges realitzada per la BBC que fa un recorregut per la història de la fotografia des del seus inicis, amb els primers intents de registrar imatges de forma permanent, fins a l’actualitat, en que la fotografia ja és present al mercat de l’art i es valora tant com qualsevol altre disciplina.

Podeu veure les fotos que apareixen a la serie, autèntiques obres mestres de la història de la fotografia, recollides en aquesta galeria.

El més interessant és que algú s’ha entretingut en pujar a Youtube la serie complerta en fragments de 10 minuts. Per fer més fàcils veure els reportatges, podeu fer servir l’índex que trobareu a continuació.

 1. Fixant les ombres. Recull els primers intents de enregistrar imatges de manera permanent i l’atracció popular que va generar l’invent de Kodak. Fotògrafs: Jacques-Henri Lartigue, Eadweard Muybridge, Andre Kertesz i d’altres.
  Ep 1 – Part 1
  Ep 1 – Part 2
  Ep 1 – Part 3
  Ep 1 – Part 4
  Ep 1 – Part 5
  Ep 1 – Part 6
 2. Documents pels artistes. Després de la IIa Guerra Mundial, el potencial de la fotografia atreu als artistes i als goberns. Fotògrafs: May Ray, Dorothea Lange, Alexander Rodchenko and others
  Ep 2 – Part 1
  Ep 2 – Part 2
  Ep 2 – Part 3
  Ep 2 – Part 4
  Ep 2 – Part 5
  Ep 2 – Part 6
  Ep 2 – Part 7
 3. Al lloc adient en el moment oportú. S’examinen les fotografies del Dia-D, l’Holocaust i Hiroshima ies plantegen qüestions al voltant de la l’història vista pel visor de la càmera. Fotògrafs: Henryk Ross, W Eugene Smith, Robert Capa i d’altres.
  Ep 3 – Part 1
  Ep 3 – Part 2
  Ep 3 – Part 3
  Ep 3 – Part 4
  Ep 3 – Part 5
  Ep 3 – Part 6
 4. Pel·licules de paper. Mostra l’edat d’or del “diaris fotogràfics” i com l’us del color gradualment es converteix en un mitjà creïble pels fotògrafs “seriosos”. Fotògrafs: Stephen Shore, Tony Ray Jones, Ed Ruscha i d’altres.
  Ep 4 – Part 1
  Ep 4 – Part 2
  Ep 4 – Part 3
  Ep 4 – Part 4
  Ep 4 – Part 5
  Ep 4 – Part 6
 5. Som familia. Després de conquerir els carrers, els fotògrafs assalten la darrera frontera: la llar, el jo mateix, la vida privada. Fotògrafs: Larry Sultan, Cindy Sherman, Richard Billingham i d’altres.
  Ep 5 – Part 1
  Ep 5 – Part 2
  Ep 5 – Part 3
  Ep 5 – Part 4
  Ep 5 – Part 5
  Ep 5 – Part 6
 6. Judicis ràpids. Mostra com la fotografia s’ha convertit en part del món de l’art, on es poden pagar milions per una sola imatge, i del món digital, on totes les imatges són possibles. Fotògrafs: Martin Parr, Gregory Crewdson, Seydou Keita i d’altres.
  Ep 6 – Part 1
  Ep 6 – Part 2
  Ep 6 – Part 3
  Ep 6 – Part 4
  Ep 6 – Part 5
  Ep 6 – Part 6

Llegit a Pixsylated.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.