avatar

Les formes de la neu

Cristalls de neu

Wilson Bentley va ser un pioner de la fotografia, fascinat per la bellesa i la complexitat de l’estructura dels cristalls que formen les volves de neu. N’estava tant de fascinat que no va parar fins a poder-les fotografiar,  i això,  en aquella època no resultava tan fàcil com ara ens podem imaginar.

Pel que se sap, el procés li va portar dos anys de proves i errors, però finalment, quan tot just tenia 19 anys, va aconseguir la primera foto d’un cristall de neu. Era l’any 1885.  Després en va fotografiar més de 5.000 durant tota la seva vida, descobrint entre altres coses que no n’hi ha dues d’iguals, per més que totes tenen simetria hexagonal.

Les fotografies es van publicar en un llibre anomenat Snow Crystals.

Podeu veure aquesta història en un vídeo: Wilson «snowflake» Bentley

Vist a Microsiervos.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.