avatar

Les tribus de l’Omo

Les tribus del Omo, de Hans SilvesterAl sud d’Etiòpia, a la frontera entre Sudan i Kenia hi ha la Vall del riu Omo. Prop d’allà es va descobrir la Lucy, esquelet d’homínid de fa 3,5 milions d’anys, podríem dir que l’avia de tots.

Hi viuen unes 15 tribus que tenen un denominador comú, pinten els seus cossos des de temps ancestrals. La regió es volcànica i els proporciona una amplia gamma de pigments de tots colors que utilitzen per embellir-se. Es pinten amb les mans, les ungles, amb pals o fulles, són rapits i espontanis, lliures, algú els ha comparat amb pintors actuals de renom.

Infants, dones, homes, ancians, tots es pinten. Es un joc per a ells i un plaer seduir a través del color i de tots els complements que després es posen al damunt, fulles, branques, flors…

En Hans Silvester es un fotògraf conegut per la seva passió per la natura, l’ecologia i el medi ambient que es va deixar seduir per aquesta gent i va viure-hi 6 anys, fins el 2006. Fent milers de fotografies que son gairebé un registre antropològic de les tribus de la vall, que tot i estar prou allunyada del món han hagut de conèixer la civilització per la guerra del Sudan i el que això comporta.

Si voleu, podeu conèixer més d’en Hans Silvester o comprar algun dels seus llibres.

No deixeu de veure les imatges, segur que us sorprendran.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

(Veure en pantalla complerta)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Les tribus de l’Omo”

  1. Acollonant, fan ganes d’anar-hi a viure…. no se ni si amb camera

  2. Noticies com aquesta fa d’espai un lloc de culte per a mi. Enhorabona