avatar

On van les fotos perdudes?

July 1929, fotografia perduda recollida a Look At MeHi han preguntes eternes, d’aquelles que no tenen una resposta clara, que són misteris que ens empaiten, incomodant-nos a cops amb el pes de la incògnita. Qüestions com: d’on venen les onades? on fugen els mitjons desparellats? Per que en vols sobre terra ferma ens expliquen com es fa servir l’armilla salvavides?…

Però hi ha una pregunta en concret sobre totes les altres que ens interessa particularment als que estem tocats per la passió fotogràfica. On van a parar les fotografies perdudes? Hi ha un Nirvana de les fotos extraviades? Es desintegren, simplement? Doncs resulta que aquesta pregunta sí te una resposta i, a més, és ben senzilla: van a parar a llocs com Look At Me.

A la web Look At Me col·leccionen fotos perdudes, oblidades, llençades. Són fotografies sense amo, d’autors desconeguts, que han perdut tota connexió amb els protagonistes de la imatge o el fotògraf que les va fer. Potser formaven part de l’àlbum de fotos d’algú que va passar a millor vida i van acabar a la paperera, potser es van extraviar en un canvi de domicili, potser a força de passar de mà en mà es van quedar a mig camí d’enlloc.

El projecte Look At Mee el varen iniciar Frederic Bonn i Zoe Deleu arrel de la troballa de unes fotografies en un carrer de París al 1998. Des d’aquell dia, han arreplegat més de 600 fotografies. I a més, hi podeu contribuir enviant les vostres fotos perdudes-trobades.

Us convidem a tafanejar dins la capsa de les imatges perdudes. Qui sap, potser hi reconeixereu algun lloc, alguna persona o inclús a vosaltres mateixos.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “On van les fotos perdudes?”

  1. Quina iniciativa més bona! Jo tinc una foto perduda del meu rebesavi (avi de l’avi). És d’aquelles fotos que la gent tenia emmarcades i penjades a la paret. La tenia el meu avi fins que un dia la seva cosina la hi va demanar. Actualment aquesta cosina és morta, la casa on vivia enderrocada i cap dels seus fills en sap res de la fotografia. Curiós, oi? Ja m’agradaria trobar-la, ja, però l’únic que la podria reconèixer és el meu avi i és força gran ja!! L’única pista que tinc és que apareixia amb una capa perquè es veu que era el campaner d’Olesa de Montserrat… Qui sap si mai l’arribaré a trobar!!!

  2. Per cert, m’he deixat de preguntar-vos si algú de vosaltres té alguna notícia que això existeixi a Catalunya i/o Espanya? En el meu cas la foto es va “perdre” a Terrassa…