avatar

Tree Landscape, d’en Jordi Bertran

FagedaDins la secció El fotoblog de la setmana presentem en aquesta ocasió el fotoblog d’en Jordi Bertran, amb un títol, Tree Landscape, que va sorgir a partir d’un propòsit inicial de dedicar el blog a la relació entre arbres i paisatge.

En Jordi es un dels col·laboradors d’espaifotografic pràcticament des dels inicis de la web, i prou conegut de tots els qui segueixen habitualment el fòrum. Ha publicat diversos tutorials sobre l’us de les capes a Photoshop i participa també en la redacció de noticies a la portada.

En quant al fotoblog ens ha impressionat la gran quantitat de fotografies que hi trobem a l’arxiu. La temàtica principal -el que més li agrada- segueix sent el paisatge, els macros i les flors… Darrerament està tornant als arbres fent honor al nom del blog. Hem vist fa poc al fòrum una mostra d’imatges de la fageda amb uns resultats realment interessants.

Una altre curiositat és que inclou vídeos per si volem contemplar alguna de les exposicions que ha realitzat i una galeria en Flash on ens mostra una col.lecció de fotografies de flors molt recomanable.

Per conèixer una mica més les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

J.B. Vaig començar el fotoblog a la intenció d’especialitzar-lo en paisatges relacionats amb arbres. Després ha anat derivant i he afegit flora, sobretot en macro. És el tipus de fotografia que m’agrada fer. També intento fer algunes sèries més concretes sobre temes més específics. Actualment estic treballant en unes sèries a llarg termini: “Les ferides de l’atzavara” i una altra amb fotos mogudes que ja he anat publicant al blog.   Vermell

Ef. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

J.B. Era una manera d’obligar-me a mostrar les fotos que faig. A banda sóc de ciutat i me’n vaig adonar que no sabia pràcticament cap dels noms dels arbres que ens rodegen. Va ser una manera d’aprendre una mica sobre la natura, els arbres, les flors, etc.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

J.B. Ha tingut alts i baixos i he tingut algun període de molt poca activitat últimament que espero anar corregint. És un fotoblog de poca audiència però fidel.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

J.B. No crec que es modifiqui gaire el caràcter que actualment té. De tota manera, crec que aquestes coses funcionen a base d’empentes concretes i llavors fas una crescuda. Potser algun dia m’animo i li faig una empenta d’aquestes.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

J.B. Durant l’època universitària vaig fer un viatge on vaig coincidir amb gent que estava en aquest món. Vaig escoltar, aprendre i les fotos d’aquell viatge van sortir millor del que m’esperava. Ja estava enganxat i em vaig apuntar a una associació fotogràfica de la meva facultat. D’això ja fa quasi 20 anys.

Ef. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital?  Que creus que has perdut? Aglans al terra

J.B. Crec que he guanyat molt, per exemple, la possibilitat de fer proves i anar modificant sobre la marxa. Ara em veig més lliure per experimentar.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

J.B. De paisatge sempre m’ha agradat molt l’Ansel Adams o en Galen Rowell però es pot dir que no tinc cap fotograf de referència a qui em vulgui semblar. Avui hi ha gent molt bona i vaig veient de tot per internet.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Tree Landscape, d’en Jordi Bertran”

 1. Si hi ha un qualificatiu que resumeixi a la perfecció el treball del Jordi, aquest és “fidel”.
  Fidelitat a la seva idea, fidelitat al ” target ” de la seva feina.
  Usa com a contenidor una de les plantilles de Pixelpost (i aixó ja parla d’ell) més discreta possible amb la que la presentació de les fotos dóna total prioritat al contingut, emfatitzant-ho com ho fa aquella paret blanca infinitament buida d’una sala d’exposició.
  El Jordi està muntat en el seu repte. Una cama en la botànica i l’altra en la interpretació estètica dels subjectes. Aconsegueix que els tractaments siguin presents en les imatges sense complexos i oferint un resultat que motiva l’observador a la interessantíssima pregunta del “perquè”?
  Enhorabona Jordi

 2. He quedat encantat del fotoblog d’en Jordi. Unes fotos maquissimes. I el noxeus amb el seu comentari está a l’alçada de la qualitat de les fotos. Enhorabona a tots dos.

 3. Gràcies per les vostres paraules.