avatar

Vee Speers: seducció i surrealisme

De la serie Bordello, de la Vee SpeersVee Speers va néixer a Australia al 1962 i va estudiar Belles Arts i Fotografia al Queensland College o f Art. Posteriorment, va treballar per la Australian Broadcasting Corporation a Sydney com a fotògrafa d’actors i celebritats per a publicitat.

A l’any 1990 es va traslladar a Paris, on va viure 12 anys dedicada a la fotografia de moda i artística. L’any 1994 va guanyar el premi Hasselblad/Prophoto.

La serie Bordello, the art of seduction és la seva feina més famosa. Reconstrueix l’atmosfera decadent, carregada d’erotisme i seducció dels bordells parisencs dels anys 20-30. A la manera de Brassai, aconsegueix evocar escenes d’un altre temps situant les seves models als antics bordells de la ciutat de la llum. La antiga tècnica del carbó emprada per executar les copies (a l’Atelier Fresson) contribueix fortament a transportar-nos en el temps.

La serie Birthday Party és una col·lecció de retrats infantils desprovists dels estereotips i la idealització de la infantesa com l’època més feliç de la nostra vida. La Vee Speers ens mostra la crueltat, vulnerabilitat i dualitat dels nens. Nens preparats per assistir a una festa d’aniversari, amb expressions i actituds que parlen d’estats anímics ben diferents.

A Parisians la Vee Speers es va inspirar en els circs que travessaven Europa i Amèrica a principis del segle XX, on persones físicament peculiars eren mostrades com a curiositats. Els models els va trobar pels carrers de París de forma casual, i les fotografies estan construïdes com a escenificacions orquestrades, tal com eren exhibits els fenòmens als circs i fires.

Us convidem a visitar les galeries d’aquesta magnífica fotògrafa i gaudir de la seva feina singular.

Trobat a Uno de los nuestros.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.