avatar

El fotoblog de l’Albert Muñoz

L'Albert MuñozDins la secció El Fotobog de la Setmana tenim amb nosaltres en aquesta ocasió el fotoblog de l’Albert Muñoz, un blog bàsicament dedicat als viatges i  a la ciutat de Mataró i que aviat farà tres anys que està en funcionament.

L’Albert també disposa d’una galeria a Ojodigital on podem seguir veient les seves fotografies i un lloc dins Flickr on hi trobem una selecció d’imatges organitzades en albums.

A destacar tot el que fa referencia a Tailàndia com a document descriptiu d’un viatge, i també aquesta persistència en copsar  els racons de Mataró, la seva ciutat.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

Roma

AM. El meu fotoblog va començar amb una galeria fotogràfica específica: només fotografies de Mataró, la ciutat on visc, i de viatges, ja que aquestes eren les que tenia més a l’abast. Però a mesura que anava perfeccionant la tècnica del retoc fotogràfic i de la meva experiència com a fotògraf vaig decidir ampliar la meva galeria fotogràfica amb l’objectiu de mostrar al públic els meus coneixements.

Ef. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

AM. La idea de fer un fotoblog va sorgir com a recerca d’un espai on poder mostrar les meves fotografies, en un inici, sense tenir gaire idea de com funcionava aquest món. Però després de visitar els fotoblogs de diversos companys, vaig anar-me engrescant i vaig perfeccionar-lo, ampliant la temàtica i els recursos.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

AM. Els començaments són sempre més fluixos però la veritat és que el meu fotoblog sempre ha estat força visitat. La gent s’ha mostrat participativa deixant comentaris i això m’ha impulsat a treballar de manera més sistemàtica en el meu fotoblog.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

AM. M’agradaria poder ampliar els continguts i oferir petites explicacions sobre com he treballat la fotografia o com l’he realitzat. Suposo que aquesta és una tasca que, amb el temps, podré anar aconseguint.

KrabiEf. Com va començar la teva afició a la fotografia?

AM. La meva afició té el seu origen a la meva família, ja que el meu pare i el meu avi també n’eren aficionats, però va ser en concret el meu germà el que em va empènyer a comprar-me un equip fotogràfic i començar a moure’m per aquest món, en concret, de la fotografia digital.

Ef. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

AM. No vaig tenir contacte amb el món de la fotografia analògica, per tant, no puc establir una comparació però m’hagués agradat fer-ho per poder conèixer l’origen de molts aspectes, tot i que considero que la fotografia digital s’aprèn més ràpid i hi ha més informació al respecte.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

AM. Un dels meus fotògrafs de capçalera seria en José María Mellado, tant per la seva tècnica com pel tipus de fotografia que realitza. La lectura dels seus manuals i llibres fotogràfics em fa sortir a fer fotos i això sempre és positiu. També m’agraden les idees d’en Chema Madoz i de Isabel Muñoz, per la seva originalitat l’un i per la utilització de la llum a les seves fotografies, l’altre.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.