avatar

El fotoblog de l’Emilio Izquierdo

un-par-de-copasPresentem aquesta setmana, dins la secció habitual El Fotoblog de la Setmana, el fotoblog de l’Emilio Izquierdo, un fotoblog relativament nou, tal com ens comenta a la entrevista, d’un dels membres més participatius als fòrums i a les activitats d’espaifotografic.

De fet, pels qui varem conèixer la versió anterior del fotoblog de l’Emilio, aquest canvi ens semblarà segurament un pas envers lo essencial, la fotografia despullada de qualsevol argumentació extra-fotogràfica, exceptuant els títols de les imatges, per tal que la gaudim sense interferències externes.

Un fotoblog amb una selecció de fotografies de paisatge, retrats, arquitectura i aquests petits bodegons que l’Emilio va treballant i millorant contínuament en la seva execució per tal d’anar polint tots els detalls.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

E.I. Bé, tal com es pot veure hi ha una mica de tot, es una col·lecció d’imatges de tot tipus, una petita recopilació de les fotografies que he anat fent darrerament dins la que s’hi pot veure una petita mostra de retrats, paisatge, fotografia urbana i algun joc de llums amb objectes, no m’atreveixo a dir que son bodegons ni fotografies de producte, això encara ho veig una mica lluny.

cami-al-castellEf. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

E.I. Doncs bastant influenciat per aquest petit “boom” que m’ha semblat haver detectat en els darrers mesos o anys. Sembla que la evolució de la fotografia digital, l’increment desmesurat de persones que son o es senten fotògrafs, i la seva necessitat de mostrar el seu treball, ha fet que em veiés quasi amb la obligació de fer-me un fotoblog. Després de veure-hi exposades, d’una manera més o menys atractiva algunes de les meves fotos, la idea m’ha acabat agradant.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

E.I. La veritat es que fa poc que el tinc, tan sols uns quatre o cinc mesos, període en el que vaig passar de tenir-lo amb Blogger a disposar d’un petit portfoli amb “aminus3″. Aquest canvi es deu senzillament al fet que em va agradar més ensenyar les imatges, encara que no descarto la idea de tenir alguna cosa més personalitzada, ja veurem…

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

E.I. He de dir que no ho tinc gaire clar, cada dia veig fotoblogs d’altres i molts estils que m’agraden en quant als formats i formes de presentar les fotos. Suposo que m’agradaria trobar -ne un amb el que podes controlar la forma de presentar les fotografies juntament amb la possibilitat d’afegir una mica de text per comentar i fer petites explicacions, afegir enllaços, et.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

E.I. Vaig començar fa relativament poc. Sempre he estat dels que feia moltes fotografies durant les vacances i amb família i tot això… Però quan va començar a sorgir el boom de la fotografia digital vaig notar que la meva afició començava a no ser “normal” i em vaig comprar una Canon Ixus V3, això va fer que acabés apassionant-me del tot per la fotografia, vaig aguantar uns quants mesos i vaig caure a la temptació “reflex”. Vaig adquirir una de les primeres Nikon D70, la càmera amb la que vaig aprendre les bases d’aquest meravellós món.

transparente-miradaEf. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

E.I. Vaig començar directament amb digital encara que m’hagués agradat participar en la transició de la fotografia tradicional a la digital. Els comentaris nostàlgics que he anat sentint em produeixen una estranya sensació d’haver-me perdut alguna cosa. De totes maneres estic content amb la possibilitat que he tingut per aprendre amb aquest sistema i la quantitat de recursos que tenim per anar progressant.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

E.I. M’agraden alguns dels “famosos” com el Denis Olivier, crec que es un dels que més m’atreu, encara que també una de les referencies son els fotògrafs que tinc al meu costat, companys i amics que fan un treball molt bo i dels que intento aprendre tot el possible.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El fotoblog de l’Emilio Izquierdo”

  1. Feliçitats per el blog en general, Emilio, però especialment per la sèrie del Macba, que m’agrada molt. Aquestes composicions mínimes, abstractes, em motiven, em donen idees. Gràcies.