avatar

La Volta al Món d’en Jordi i l’Anna (I)

El salar d’Uyuni i altres tresors amagats del sud-oest bolivià

El salar d’Uyuni, BoliviaBolívia és un país que, malauradament, és més conegut pels seus problemes i divisions socials que no pas pels espectaculars indrets que amaga. Privilegiadament situat entre els Andes i la selva amazònica, és un país amb molts llocs preciosos per descobrir i possiblement un dels més espectaculars sigui el Salar de Uyuni.

El salar més gran del món es troba situat a 3.653 m sobre el nivell del mar i s’estén al llarg de més de 12.000 Km2. Al passat, fou part del llac Michin, d’aigua salada que va quedar estancada amb la creació dels andes i que va ocupar bona part del sud-oest de Bolívia. Quan es va assecar, entre d’altres coses, va donar lloc a aquest preciós salar que actualment és producte d’explotació salina però que té encara més de 12 m de salt acumulada.

El salar d’Uyuni, BoliviaDurant l’època de pluges el salar queda recobert per una capa d’uns 20 cm d’aigua que produeix uns reflexes preciosos. Hi ha qui li atrau més la bellesa del blanc de la sal estenent-se fins a l’horitzó, mentre que altres prefereixen els reflexes dels núvols, que fan difícil determinar on acaba la terra i comença el cel, però lo que segur és cert és que l’espectacularitat del lloc no deixa indiferent a ningú i fa gaudir als amants de la fotografia amb les seves múltiples possibilitats creatives. La menuda “Isla del Pescado” és un petit turó, d’aturada imprescindible en el camí per creuar el salar, que està poblat per cactus mil·lenaris que poden arribar a fer més de 10 m d’altura. La vista des d’allà és realment surrealista.

El salar d’Uyuni, BoliviaDes del punt on acaba el salar fins a l’extrem més remot del país, el paisatge és radicalment diferent i el desert de l’altiplà, llacs poblats per flamencs, guèisers i volcans encara en actiu són companys de ruta durant els 2 dies de camí que falten per arribar a Xile. Probablement dos dels llocs més espectaculars són la Laguna Colorada, d’un color vermell intens degut a les algues que el poblen, o la Laguna Verde, d’un fascinant verd turquesa i situada a la falda del volcà Licancabur, de 5.930 m.

Sense dubte, aquesta zona es tracta d’un lloc especial, sense igual al món i que encara segueix estant relativament poc explotat turísticament. L’espectacularitat i la varietat dels seus paisatges fan que la fascinació creixi a mesura que avança l’excursió, de ben segur que no pot defraudar a ningú.

El salar d’Uyuni, BoliviaEl salar d’Uyuni, BoliviaEl salar d’Uyuni, BoliviaEl salar d’Uyuni, Bolivia

Com arribar-hi: La millor opció per visitar la zona és a través d’un tour organitzat amb jeep, contractat a la localitat d’Uyuni (Bolívia). També es pot fer des de Sant Pedro de Atacama, però fent el recorregut a l’inversa.

Més informació:

www.voltaalmon.com:

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “La Volta al Món d’en Jordi i l’Anna (I)”

  1. La veritat es que deu ser maco de debò, i més veient imatges i text d’algú que hi ha estat fa tant poc.

    Que tingueu sort i que ens aneu enviat cròniques tot sovint…