avatar

El World Press Photo entra a la crisi

Foto guanyadora del World Press Photo 2009, Anthony Suau (USA) per la revista Time.Sembla una foto de guerra, però, en realitat, tracta d’unes persones que simplement no han pogut pagar les factures. En plena crisi econòmica, el prestigiós concurs World Press Photo 2008 ha atorgat el premi Foto de l’Any al nord-americà Anthony Suau per una imatge en blanc i negre en què apareix un agent armat registrant la casa d’una família desnonada a Cleveland, a l’estat d’Ohio. La fotografia, captada el mes de març de l’any passat, forma part d’un reportatge de la revista Time sobre la crisi. El jurat la va qualificar d'”aterridora”.

Aquest és el text d’una nota de premsa sobre els premis. A mi personalment, la imatge guardonada no em sembla la més idònia per a mostrar la crisi. Per exemple, dins dels premis n’hi ha una altre que, al meu parer, podria arribar a definir millor aquest estat econòmic: la imatge del terratrèmol de ShiChuan (Xina). Ara tenim un terratrèmol financer i/o econòmic.

Com tot art, les obres són discutibles. Per això m’atreveixo a fer una reflexió en veu alta. Donant un cop d’ull al web que teniu més abaix veureu un augment de postprocessat en les imatges; moltes estil Dragan o similar. Si entenem que són fotografies de premsa, potser un excés de retoc les podria desprestigiar. Com ho veieu vosaltres?

Podeu veure totes les fotos en aquesta galeria de la web de World Press Photo.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “El World Press Photo entra a la crisi”

  1. No entenc com aquesta foto pot haver guanyat el premi. De fet, no entenc gaires dels premis que es concedeixen, però en aquest cas encara menys.

  2. a mi la foto m’agrada, però tampoc trobo que sigui per guanyar el premi!! en fi, ja sabem com funciona això dels concursos!