avatar

Fotografia d’alta velocitat

Fotografia d'alta velocitatDintre les diferents vessants tècniques de la fotografia n’hi ha de molt espectaculars. Una d’elles és la fotografia d’alta velocitat.

Possiblement el fotògraf més conegut en aquest camp sigui Harold Edgerton, nascut l’any 1903.  Durant la seva carrera com a fotògraf es va dedicar a investigar la manera de capturar successos rapidíssims a través d’un mètode basat en un estroboscopi,  és a dir un instrument dotat d’una làmpada similar a la dels flaixos, que per un efecte òptic permet visualitzar un objecte que està girant com si estigués detingut o bé girant de manera molt lenta.  D’aquesta manera, l’home va aconseguir trobar una alternativa viable a la rapidesa. Suposem que el va ajudar el fet que a més de fotògraf també era professor d’enginyeria electrònica.

La seva tècnica es va traduir en innombrables imatges que han sorprès i avui es cotitzen molt.  Podeu veure imatges seves clicant aquí.

En aquest altre enllaç hi trobareu 35 exemples més d’aquest tipus de fotografia, i clicant en cada una d’elles podreu accedir a les planes dels autors.  La veritat és que n’hi ha que són ben espectaculars.

Via pixelicia i backtoessentials

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Fotografia d’alta velocitat”

  1. Resulta que aquestes càmeres, com a curiositat, ja que la velocitat a la que corria la pel·licula era tant gran, portaven una càmara d’heli per refrigerar-les.

    http://www.smashingmagazine.com/2008/11/02/when-time-freezes-50-beautiful-examples-of-freeze-photography/

    Aquí hi ha un altre exemple de fotos.