avatar

Paul Strand a FotoColectania

Cega (1926), Paul StrandCom a tota disciplina humana, sigui de la mena que sigui, hi han determinats personatges que hi deixen una petjada tan forta i singular que arriben a definir el que serà el futur i les regles, a seguir o a trencar però en tot cas a tenir en compte, del terreny en el que es mouen. Si parlem de fotografia, en Paul Strand és sens dubte un d’aquests personatges clau.

Paul Strand, nascut a Nova Iork al 1890, és un dels mestres indiscutibles de l’art fotogràfic. Es va avançar al seu temps i va definir molts dels criteris del que ara considerem modernitat fotogràfica. Conegut especialment pels seus retrats de americans anònims, ciutadans de a peu, durant el Crack del 29, i el registre gràfic del la postguerra a Europa, el seu estil de “fotografia directa” és encara ara un referent inexcusable per tot aquell que persegueix una funció documentalista en les seves fotografies. El respecte a la realitat i el seu reflex sense ambigüitats ni manipulacions va determinar la forma en que Strand feia fotografia.

Aquesta exposició aplega per primer cop a Espanya 75 fotografies originals, moltes copies de l’època, realitzades per Strand entre 1915 i 1976, fent un recorregit per es diverses etapes creatives i temes de l’obra den Paul Strand. Es pot visitar a la Fundació FotoColectania fins el proper 4 d’abril.

No cal donar-li gaires voltes. És una exposició de visita obligada, senzillament.

Paul Strand, retrospectiva 1915-1976
Del 23 de gener al 4 d’abril de 2009

Fundació FotoColectania (web)
Julián Romea 6, D2
08006 Barcelona (veure mapa)
93 217 16 26

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.