avatar

Polèmica publicitaria: de la Costa Brava a les Bahames

La Costa Brava a les BahamasSembla ser que a casa nostra no hi ha fotògrafs o fotografies prou bones de la Costa Brava per promocionar amb una imatge el litoral Gironí. Resulta que el Patronat de Turisme de la Costa Brava-Girona ha utilitzat una fotografia d’una platja de les Bahames per il·lustrar la campanya de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. La foto es d’un tal George Shelley i forma part d’un àlbum de la Agència Getty Images titulat “Els millors llocs amb estil de vida tropical”.

Dins la mateixa campanya hi ha una altre fotografia de muntanya nevada… No està clar de si realment és una imatge del Pirineu de Girona o també -tal com podíem llegir ahir a La Vanguardia- correspon a un altre lloc. La directora del Patronat va respondre així a la pregunta que l’hi va fer el corresponsal d’aquest diari: “no puc contestar ara d’on és la foto, per que la importància no radica en si són o no els Pirineus, si no el que representa, tal com l’altre ho fa amb la Costa Brava”. També va afegir que eren conscients del que feien i es va decidir retocar la foto (la de la platja) per tal de “fer-la més nostre”. Nosaltres acabem de veure que és el que han retocat de la foto original, però més aviat sembla que no han fet res en absolut, excepte retallar-la.

En un article d’avui al mateix diari es comenta que alguns estaments ja han demanat responsabilitats. No n’hi ha per menys, creiem que la Costa Brava té per sí mateixa prou entitat com per disposar de mil·lers de fotografies en arxius oficials i privats -segurament fetes per fotògrafs de casa nostra- per no haver d’utilitzar recursos aliens i excuses absurdes.

Sobren els cometaris… O potser caldria fer-ne uns quants.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris11 comentaris a “Polèmica publicitaria: de la Costa Brava a les Bahames”

  1. Apa… doncs ja tenim tema per al proper concurs mensual (aquí deixo la meva proposta per al guanyador d’aquest mes)… La platja catalana