avatar

Projecte Naica, fotografia subterrània.

Mines de NaicaEl “Projecte Naica” s’inicia el gener de 2006, amb el propòsit investigar, explorar i donar a conèixer les Coves dels Cristalls de la Mina de Naica. El Projecte s’ha anat estructurant poc a poc per donar origen a l’actualitat a una organització internacional que integra l’experiència, i la infraestructura financera i professional de diverses empreses, grups, institucions i participants al voltant d’un mateix objectiu:  Aportar al coneixement i divulgació d’aquest patrimoni natural de la humanitat.

Les coves de Naica es troben a l’estat de Chihuahua, al nord de Mèxic.Com podreu veure si visiteu la web, es tracta d’unes coves en les quals s’hi han format uns cristalls impressionants, i només han estat accessibles per casualitat, i després d’aplicar un complicadíssim sistema de drenatge.  Com que les condicions interiors són extremes, no es poden visitar en un règim turístic normal, i per això es va crear una web per divulgar aquesta història científic-tècnica  i mostrar aquest paisatge únic al mon. Les fotos són fetes per equips de científics.

Per les característiques geològiques de la zona, es van desenvolupar múltiples coves amb condicions semblants de les 4 que ara es coneixen. Les tres més recents van ser descobertes l’any 2000 accidentalment en el nivell -290 gràcies a les activitats d’exploració a la mina. La seva aparença de gel, contrasta amb la seva alta temperatura i humitat, formant un ambient de condicions extremes i perilloses que només permeten la supervivència en el seu interior durant uns pocs minuts.

Us recomanem que visiteu la galeria de fotos.

Via microsiervos

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.