avatar

Vull un photoblog

fotoblogDesprés d’un llarg viatge, tornem a casa amb centenars de fotografies digitals, neguitosos per compartir i mostrar aquells magnífics llocs i persones que hem conegut.

Tot i que els àlbums digitals estan a l’ordre del dia i una còpia impresa continua tenint un quelcom que no té una foto penjada en una web, és ben sabut que les galeries en línia són una manera molt còmoda de poder mostrar les nostres fotografies. Un dels avantatges és que no has de convidar els amics a casa, ha, ha! per mostrar l’àlbum o veure el passi de diapositives, simplement dónes a conèixer la teva web i punt, que cadascú entre quan vulgui; es mes poden donar la seva opinió (a vegades millor que no ho fessin!).

Segons on hagis penjat les teves imatges tens accés a una extensa comunitat d’usuaris. Encara que d’opcions hi ha moltes moltíssimes aquí teniu les que jo, en alguna ocasió, he provat:

Gratuïtes:

 • Flickr: (immensa comunitat i multitud d’opcions, grups. Existeix també la versió “pro” de pagament amb emmagatzematge il·limitat, possibilitat de pujar vídeos, impressions … a un preu ajustat …). Com a “però” diria que a nivell de disseny és fluix i evidentment poc configurable.
 • Pixelpost: el programari és gratuït però requereix d’un servei de allotjament amb PHP i MySQL (que també es pot aconseguir gratuït, que no de qualitat). És el programari per antonomàsia utilitzat per a un fotoblog.
 • Picassa: Servei ofert per Google, sense més.

De pagament:

 • Pixyblog: de format com un PixelPost, però tot inclòs (pagues una quota i en 5 minuts tens el teu fotoblog , sense cap manteniment ni, base de dades, ni allotjament ni històries). Una comunitat emergent i un servei de molt bona qualitat. Actualment s’està treballant en una “cistella de la compra” per poder vendre les nostres imatges, un lightbox i en la possibilitat de tenir un bloc de text per si algú vol compartir i explicar alguna cosa més, evidentment tens accés a les plantilles per editar-les. Amb una mica de CSS i HTML pots fer el que vulguis. Existeixen cupons de descompte.
 • Smugmug: amb molt bon servei, tres tipus de compte, amb possibilitat de vendre les nostres fotos i de sol licitar còpies impreses (depèn del compte). No té comunitat o més aviat hi ha tanta gent que passes desapercebut. Espai il·limitat.
 • Pbase: Molt barat, amb allotjament limitat, molt bona comunitat, i un servei justet.

La recomanació és que visiteu molts fotoblogs i galeries, la qual us agradi doncs a mirar quin programari utilitza.Espero que us sigui útil!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris9 comentaris a “Vull un photoblog”

 1. Ah! Emilio, la diferència principal (que no la única) entre un compte de pagament a Aminus3 (A+ li diuen) i un de franc és la qualitat d’imatge: amb el compte de pagament no es fa compressió de la imatge pujada i et permeten corregir enfoc i contrast abans de publicar (jo només uso el d’enfoc de vegades). La millora de qualitat és espectacular, val molt la pena. Al compte de franc, la imatge té una qualitat deplorable.

  XaviH

 2. Hola Xavi, supongo que esto de la degradación de la imagen ocurre si las fotos las subes a tamaño grande, yo las subo a 700 o 800 pixels y no he apreciado ninguna degradación.

  Saludos

 3. Hola Emilio,

  No, lo apreciaba subiendo a jpeg exportados al tamaño de A3, 800 de anchura, y comparando en el mismo monitor la misma imagen subida a A3, SC y PB. Además, hice la prueba en cuatro monitores diferentes y los resultados eran los mismos. La cuenta gratuita deba una calidad de imagen claramente inferior, en cuanto a definición (“sharpness”), a la de PB y SC. Con la cuenta de pago A+, la calidad de imagen se equipara a la de PB, pero no a la de SC, aunque la diferencia ya no es tan evidente. De hecho estuve comentado este asunto con los administradores de PixyBlog y reconocieron que el algoritmo de enfoque de SC parecía ser mejores que el de PixyBlog.

 4. Hola a tots,

  interessantíssim els post+comentaris.
  N’hi ha un altre de l’estil smugmug que està prenent molta força i val la pena consdierar-lo: Zenfolio.

  no és un fotoblog, sinó una galeria pròpia, per dir-ho així.
  Salutacions