avatar

Adobe Lightroom en català, per Quim Cubí

Adobe Lightroom en català, per Quim CubíNo fa gaire anunciàvem la disponibilitat de la versió prèvia del que serà l’Adobe Lightroom v2.3. I com dèiem, un dels aspectes interessants d’aquesta versió és que serà la primera que tindrà traducció oficial al castellà. Ja existia una traducció extra-oficial de les versions anteriors, obra de l’Israel Luri.

Bé, doncs ens plau anunciar que en Quim Cubí ha fet el mateix, però en llengua catalana. Així doncs, des d’ara l’Adobe Lightroom “parla” català!

Si bé des d’espaifotografic havíem començat la traducció comunitària del programa, tot just ahir ens assabentàvem de l’existència de la versió d’en Quim. Volem ser dels primers en felicitar en Quim per la seva iniciativa i ajudar des d’espaifotografic a la difusió de la seva feina.

Us convidem a que us descarregueu i instal·leu la traducció d’en Quim Cubí. Aquesta traducció és per la versió Windows de l’Adobe Lightroom. Veureu que es tracta d’un fitxer ZIP a dins del qual hi trobareu una carpeta (LR.cat) on hi han 6 fitxers que heu de descomprimir al lloc adequat:

  • ca.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\Resources, on es crearà una carpeta anomenada ca. Aquest fitxer conté la major part de la traducció del programa. Els altres 5 fitxers són les traduccions dels móduls generadors de galeries web.
  • ca1.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\autoviewer.lrwebengine\strings
  • ca2.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\default_flash.lrwebengine\strings
  • ca3.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\default_html.lrwebengine\strings
  • ca4.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\postcardviewer.lrwebengine\strings
  • ca5.zip s’ha de descomprimir a \Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\simpleviewer.lrwebengine\strings

Ara cal que fixeu el català com a llengua per defecte per Windows. Finalment, només cal que establiu el català com a llengua per defecte a Lightroom (Editar > Preferencias > General, llista desplegable Idioma).

Vist a lapomadeponent.org.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Adobe Lightroom en català, per Quim Cubí”

  1. Fantàstica notícia !!
    Ja l’he provat i funciona perfectament.