avatar

Caravaggio, el primer fotograf?

caravaggio_fotografiaHem conegut les declaracions de la Sra. Roberta Lapucci, membre del Studio Art Centers International de Florencia, en que es qüestiona si els retrats del pintor Michelangelo Merisi da Caravaggio podrien haver estat fets mitjançant una tècnica diguem-ne que fotogràfica.

Leonardo ja va escriure sobre la tècnica d’utilitzar lens i miralls per projectar una imatge i es pensa que el filòsof Giovanni Battista della Porta va ser que va persuadir a Caravaggio per utilitzar aquesta tècnica.

Lapucci diu que esta convençuda que Caravaggio va ser el primer “fotògraf” doncs hi han moltes evidencies segons ella, ja que se sap que no va fer mai esbossos del seus quadres i que molts dels seus models son esquerrans, tal i com ho serien els dretans en la imatge projectada.

La càmera s’inventaria dos segles més tard, però es pensa que mitjançant una pols feta de lluernes i que s’utilitzava per a fer efectes especials als teatres, es podia fixar amb alguna substància la imatge durant uns 30 minuts, temps més que suficient per a esbossar el quadre amb prou detall.

Si es confirma aquest fet podríem dir que estem davant d’un del precursors de la fotografia, fins i tot molt abans de la invenció d’aquesta com a tal.

Vist a BBC Mundo.com

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Caravaggio, el primer fotograf?”

  1. Ostres, ho he trobat molt interessant !