avatar

Dues o tres coses que se de fotografia

mario muchnikNo us espanteu pel títol, no és meu, si qui ho ha escrit només en sap dues o tres, jo encara menys.

És el primer cop que poso un escrit en aquesta secció de la portada, però em sembla que la cosa s’ho mereix. És un text que m’ha fet aprendre i entendre coses. Un text que crec que val la pena llegir, una bona manera d’invertir el vostre temps, trigareu poc a llegir-lo i una estona més a rumiar-lo.

Potser després en podem fer un debat a la secció de Fotopraxi…

Es diu Dos o tres cosas que sé de fotografía i és d’en Mario Muchnick

En Mario Muchnick va néixer a Buenos Aires a 1931, abans de fotògraf va fer de físic a Itàlia, d’editor d’audiovisuals a Londres, director de col·leccions a Robert Laffont a París, fundador de Muchnik Editores al 1973 i director general de Seix Barral (1982-1983) a Barcelona, director general d’Anaya & Mario Muchnik (1991-1997) a Madrid i autor d’una desena de llibres.


 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Dues o tres coses que se de fotografia”

  1. Recomano aquest text de Mario Munchnik. Estic d’acord que la composició
    és molt important i que potser no li dediquem el temps que hauríem,
    pensant que ja ferem el crop a casa amb l’ordinador.
    De vegades quan més m’informo sobre fotografia, me n’adono que cada cop
    en sé menys. “Solo sé que no sé nada”.

  2. Varem debatre sobre aquest assumpte que apunta el Jordi Carreres en un fil de Fotopraxi, encara que allá ho enfocarem des de la idea de la utilització del 100% del format (és el mateix concepte vist des de dos costats diferents). Em va sorprendre (millor dit, no em va sorprendre, doncs era el que m’esperava) veure la poca importància que li donava la majoria dels participants.