avatar

Elecció del filtre degradat

determinar-filtro-ndNo és la primera vegada que parlem dels filtres en aquesta web.  Per molts es tracta d’una cosa prescindible quan treballem i pensem en digital, però per altres encara té molt de sentit.

A l’hora d’utilitzar-los, per exemple els filtres degradats neutres, podem tenir forces opcions quant a nivells de disminució de la lluminositat.   Seguint aquest enllaç, podreu llegir l’explicació que fa el fotògraf Rob Barbee de com triar el filtre degradat necessari per equilibrar les zones més fosques i les més clares d’una escena, mesurant en diversos punts de la imatge, amb el fotòmetre de la càmera.

Com podreu veure es tracta d’establir una combinació de velocitat i obertura de la qual resulti una mesura del fotòmetre a  0  (és a dir que no està ni sobre exposat ni subexposat) a la part d’ombra, mesurant puntualment és clar,  i posteriorment amb aquella combinació, tornar a mesurar puntualment a la part més clara de la foto, de tal manera que la mesura de llum es desplaçarà a la dreta o a l’esquerra en funció de la càmera, perquè estarà indicant sobre exposició (recordem que hem establert velocitat i obertura manualment).  Llavors es tracta de variar la velocitat fins a tornar deixar el fotòmetre a 0, i comptar quants passos de diferència hi ha.  El que queda és triar el filtre que s’assembli més al nombre de passos obtinguts (que en el cas de l’exemple, és 2),  tornar a enquadrar i tornar a la combinació de velocitat  i obturació inicial.

Via Microsiervos

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.