avatar

Jasdg, el fotoblog d’en José Angel

Globos en tierraPresentem aquesta setmana Jasdg, el fotoblog d’en José Angel . Un fotoblog que va néixer, tal com ens comenta l’autor, per tal d’agilitzar i fer menys pesat el fet d’anar pujant les fotografies que anteriorment anaven a parar a una web.

Va decidir començar amb Shutterchance, un bon lloc de partida des del que podem veure una gran quantitat de fotografies que van des de l’agost del 2006 fins avui mateix. En aquest recorregut temporal constatem, tal com ell afirma a l’entrevista, que cada cop treballa amb més rigor les fotografies i va afinant paral·lelament la tècnica del processat.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

TibidaboJ.A. La presentació és senzilla. El meu Fotoblog és una forma de mostrar al món les imatges o sèries d’imatges que per mi són especials i crec que també poden ser d’interès per als altres.

Ef. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

J.A. Tot va començar el setembre de 2006, la compra d’un PC, la connexió a Internet, organitzar les fotos de la meva petita Sony DSC P100 i les ganes de tenir una pàgina web per mantenir vincles amb la família i amics. Aviat em vaig adonar que necessitava alguna cosa més fàcil d’actualitzar que una pàgina web i que em permetés certa agilitat a l’hora de pujar fotos. Així vaig començar a Shutterchance.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

J.A. Això ho he comentat en més d’una ocasió amb els amics amb qui comparteixo afició. Jo he notat una evolució, que crec positiva, sempre des del punt de vista de l’aficionat que sóc. Crec que les primeres fotos no tenen la mateixa “trempera” que les que puc estar pujant en l’actualitat. També en aquest temps he començat a “treballar” les fotos i això, en alguns aspectes, es pot apreciar.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

J.A. Doncs sincerament no ho sé. Tinc en ment, tard o d’hora i si el temps lliure m’ho permet, posar en marxa el meu propi blog amb un domini propi. Que sigui jo mateix el que decideixi la forma que vulgui donar-li al blog. Però ara per ara això per a mi és inviable. Ja no puc robar-li més temps al dia ni a la nit,i per això de moment seguiré utilitzant els serveis blog de Shutterchance.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

J.A. Bé, això pot sonar a tòpic, però des de petit … ha, ha, ha. El meu pare era un aficionat a treure fotografies en blanc i negre, que després acoloria amb uns tints. Jo l’ajudava i suposo que d’aquí, de tocar moltes fotos, alguna cosa en va quedar.

Ef. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

J.A. Quan vaig fer la mili, li vaig demanar a un amic canari que em portés una càmera reflex d’allà (més econòmica, és clar) i em va portar una Pentax amb objectius intercanviables. Aviat em vaig comprar els filtres Cokin i un tele que encara conservo. Em dedicava sobretot a les diapositives. El color que tenien aquelles “diapos” era tan brillant que em va captivar. Però… no hi ha color amb el digital. Ara he guanyat en immediatesa, a no importar equivocar-se, en preu. Em quedo amb el digital.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?                        Ametlla

J.A. Suposo que aquesta és la típica pregunta que la gent contesta consultant a Google “fotògrafs de referència”, clic!… Bé, a part de tots els que hi surten, que ja s’han guanyat el seu lloc en l’elenc dels artistes, hi ha tots els fotògrafs anònims que, amb els seus blogs i els seus treballs, fan que sigui gairebé impossible tenir-ne només uns quants “de referència”. Cada un d’ells, cadascú en el seu estil, fan que la visita als seus blogs o webs sigui sempre un plaer.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Jasdg, el fotoblog d’en José Angel”

  1. Enhorabona per l’entrevista José Ángel! El teu fotoblog, per qui no el conegui, val molt la pena, no només per les fotos, que són magnífiques, sinó pel “bon rotllo” que transmets. Endavant!!

  2. Totalment d’acord amb en Xavi…

    En José Ángel, a més, viu les fotos quan les fa, pregunta, explica el que sap… Està molt bé anar amb ell a fer fotos!

    Visiteu el blog, que val la pena!!!

    Salutacions!!