avatar

L’evolució del retrat, a Kowasa

Marilyn MonroeDes d’ahir dimecres, a la galeria KOWASA, podem veure l’exposició  “La Visión del Otro: La modernidad y el rostro fotografiado”, una mostra que ens proposa un recorregut per la història del retrat (des que es va revalorar com una opció millor que la pintura, la utilització de retocs, la fotografia com un reflex de l’ànima o la inserció de la psicoanàlisi) tot il·lustrant  la manera com va evolucionar la percepció estètica i conceptual del retrat abandonant les tècniques més pictòriques fins a arribar a l’experimentació i subjectivitat moderna.

La sala reuneix unes 70 fotografies en blanc i negre on hi veiem retrats de personatges com Hemingway, Bretón, Dalí, Josep Pla, Warhol, Einstein i Sartre entre d’altres, tot composant un mosaic a través del temps i les diferents formes d’entendre el retrat. Les obres provenen de més de 50 fotògrafs entre els que hi trobem a Nadar, Cartier  Bresson, Josef Sudek, Newman, André Kertész, Català Roca, Miserachs, Schommer, Maspons, Massats…

Paral·lelament, els dissabtes 14 i 21 de Març (de les 11 a les 15 hores) el col·lectiu Atelieretaguardia, del que ja varem parlar en una altre apunt, durà a terme varies sessions de retrats amb la tècnica del col·lodió humit, una de les tècniques fotogràfiques més emblemàtiques del segle XIX. Les persones que vulguin participar en aquests tallers podran emportar-se a casa un ambrotip (una imatge positiva sobre vidre fosc) o un ferrotip (una imatge positiva sobre alumini negre), a més de veure en directe com funciona tot el procés al complet.

Galeria Kowasa
Mallorca, 235 (veure mapa)
Barcelona
Horari: 11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores.
Entrada lliure.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.