avatar

La Volta al mon d’en Jordi i l’Anna (III)

Ilha do mel

El nom d’aquest lloc de per sí ja promet, però quan un posa els peus a l’embarcador principal, ja percep que està a un lloc especial. Aquesta illa, de només 6 km de punta a punta i de formes arrodonides i dolces com el seu nom indica, amaga increïbles platges de sorra blanca pràcticament al llarg de tot el seu litoral. Per si això fos poc, no hi ha cotxes en tota l’illa i els recorreguts es fan només a peu, barca, bicicleta o carretó si és que es va molt carregat. Com a dada curiosa, a la plaça del poble s’hi pot trobar una placa al costat de la primera cabina telefònica que hi va haver a l’illa, on destaca que la primera línia telefònica es va activar l’any 1995!

nens-jugant-a-la-platjaPlaça major

Del port surten varis caminets de sorra, que comuniquen els 3 punts principals de l’illa: Brasilia -la capital-, el far i la platja d’Encantadas. L’illa es pot recórrer de punta a punta en menys d’un dia, en un sender espectacular que combina zona de bosc i reserva natural, costes rocoses i platges meravelloses. En alguns punts, si la marea està alta, el camí es complica lleugerament, però val la pena seguir endavant perquè les platges que se succeeixen són cada vegada més verges i espectaculars.

Praia d`encantadasPraia do farol

Al vespre, després d’un bany això sí, és imprescindible pujar al far per admirar l’illa des d’un dels seus punts més elevats i fotografiar com el sol es pon per darrera la Serra Verda, que marca l’horitzó. Tot un espectacle!

Posta de Sol amb la Serra Verde de fons

Com arribar-hi: l’Illa do mel es troba a la baia de la Paranaguà, a l’estat del Paranà del Brasil. La millor manera d’anar-hi és agafant el tren de la Serra Verde, un trajecte espectacular i que val molt la pena, que va de Curitiba a la ciutat de Paranaguà. Un cop allà es pot agafar un vaixell que en una hora i mitja et deixa a la mateixa illa.

Més informació:

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.