avatar

Operació RAW: Edició març 2009

Operació RAW

Engeguem una nova edició de l’Operació Raw. Com vàrem dir el propòsit de mantenir una periodicitat concreta a mitjans de cada mes.

En aquesta ocasió podrem processar un arxiu d’en Guillermo Luijk.  Com ens diu ell, el DNG porta incrustada la corba i els ajustos per a que surti tal i com ens la mostra en el seu revelat, però insisteix a que cadascú que vulgui intervenir a d’obviar aquest ajustos (sobretot la corba) i cadascú pot fer-ne la seva interpretació personal.

Els RAW és impecable i aquest cop no us demanem que no hi afegiu cap retall al 100% i que només feu la vostra interpretació.

En aquest cas també tenim una imatge que en podríem dir “atípica”, potser alguns ja coneixeu aquest RAW.  L’arxiu és la fusió sense pèrdua no processada de dos arxius RAW de la Canon EOS350D disparats amb 4 EV de diferencia. És un DNG standard sense fer “demosaicing”, net de soroll a les ombres, equivalent a 16 bits i amb 12 passos de rang dinàmic real.

Per això serà interessant aquest repte i més aprofitant el ressò dels articles d’en Guillermo. Podrem veure fins on podrem portar fins l’extrem la nostres eines de processat de arxius RAW habitual, tractant de extreure el màxim rendiment i qualitat de la imatge original i al mateix temps, aplicar-t’hi la vostra visió personal.

Després podeu mostrar els vostres resultats escrivint un missatge en aquest fil del fòrum. És important que hi inclogueu una explicació del procés seguit i el programa amb que l’heu “rawelat”, per tal que tothom ho pugui analitzar.

Trobareu les condicions per participar detallades aquí. Si us queden dubtes per resoldre, podeu fer les vostres consultes en aquest fòrum. Us podeu descarregar l’arxiu RAW des d’aquest enllaç, és un DNG de 14 Mb.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.