avatar

The Charm of Light, d’en Joan Trujillo

IndividuationEl cap de setmana passat ens varem saltar aquest espai degut al canvi de servidor de la web. Avui, dins la secció El fotoblog de la setmana presentem  The Charm of Light, el fotoblog d’en Joan Trujillo.

En Trujillo, conegut de tots com a “Tru” al fòrum, és un dels col·laboradors habituals des dels inicis d’espaifotografic amb intervencions pràcticament diàries a la major part de fils i les discussions que es van obrint al fòrum.

Tots coneixem doncs  la seva facilitat per comentar qualsevol tema, expressar les seves opinions i ajudar a entendre una mica millor tot el que anem fent dins l’àmbit de la nostra afició.

També entenem, a base d’anar compartint idees, el seu entusiasme per anar provant sempre coses noves tot intentant arribar una mica més enllà, tant en el moment de decidir càmera en mà com en el de resoldre de la millor manera el processat de les imatges.

No ens entretindrem en comentar el fotoblog, les imatges parlen per sí mateixes i en aquest cas realment fant honor al seu títol… L’encant de la Llum, l’encant de la fotografia.

Per conèixer una mica més les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

Tr. Es un diari personal en imatges de les meves aventures amb la fotografia, tan en les fotos com en el seu tractament. No es un relat cronològic per la data de captura de les fotos sinó per la data en que cada foto em fa veure-hi quelcom d’interessant així que puc penjar-hi avui una foto feta la setmana passada i demà una de fa tres anys i que a lo millor havia descartat.

Las Bardenas IIIEf. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

Tr. Tenia una web personal amb algunes galeries i feia temps que em voltava pel cap la idea de anar penjant fotografies “tal com rajaven”. A principis de 2006 em vaig entretenir a provar el WordPress (un sistema per fer blogs) i m’hi vaig posar. No es el sistema mes ideal per un foto-blog però tampoc hi trobo mancances per el que faig. També ho vaig fer com una plataforma per exposar els meus programes (professionalment em dedico a fer programes informàtics i vendre’ls per Internet)

Ef.  Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

Tr. Jo diria que plana. A vegades hi han “onades” de visites però tot torna a un ritme regular poc a poc. Suposo que es el comportament de la internet.

Per part meva tinc la sensació de que les imatges que hi presento son cada vegada mes madurades en el sentit de que me les miro mes abans de penjar-les. El fet de saber que altres observen les teves fotos es quelcom que amb el temps va enriquint la teva pròpia manera de veure les teves fotos.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

Tr. De moment el seguiré tenint com una manera de ventilar i fertilitzar les fotos amb les mirades que els hi caiguin, ja veurem a on porta això. El que si tinc ganes es de fer en paral·lel es una selecció i agrupació per fer galeries per temes o algun altre criteri ja mes anant a buscar col·leccions amb coherència. Em sembla que analitzar i ordenar les fotos amb un criteri mes estricte pot ser interessant i enriquidor sense excloure la idea del blog.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

Tr. Havia fet alguna cosa en blanc i negre fa molts anys però era anecdòtic. Al 1995, tenia enllestit un programa, un trencaclosques per ordinador, i necessitava un col·lecció de fotografies digitals lliure de drets. Llavors Internet estava molt verda i la fotografia hi era marginal degut a les limitacions de velocitat. Però jo necessitava imatges digitalitzades ja. Així que vaig començar amb una càmera analògica revelant els carrets en format de Kodak Photo-CD. Tres anys desprès em vaig comprar una càmera digital de UN! megapixel i que valia tan com les reflex actuals de gamma mitja… I anar fent. El començament era una mica mecànic però poc a poc li he anat descobrint el plaer de la fotografia per si mateixa.

Meeting at nightEf. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

Tr. Jo no vaig viure personalment la fotografia analògica però he anat coneixent-ne les peculiaritats per el que diuen fotògrafs que hi tenen experiència. La fotografia analògica te quelcom “d’orgànic”, de materials, líquids, papers, temps i processos i sobretot un element de sorpresa que en digital es més difícil de viure.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

Tr. Doncs no en tinc de referència. Em puc quedar embadalit amb algun que m’ensopegui per una temporada, però tendeixo a despistar-me i anar veient mes autors. He de dir però que de tant en tant caic en alguna col·lecció dels pioners i em sorprèn com n’estaven d’avançats, tan a nivell conceptual com tècnicament veient la seva obra.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “The Charm of Light, d’en Joan Trujillo”