avatar

Voigtlander Bessa III: amb regust de clàssic

Voigtländer Bessa IIIDe ben segur que no és gaire intel·ligent, a hores d’ara, deixar-se emportar per la nostàlgia i fer furtives mirades cap a enrere. Res no pot igualar avui dia les possibilitats i les facilitats que ens ofereix la moderna tecnologia digital per produir fotografies. Però és clar, els éssers humans som animals de costums i molt sensibles al llast dels records. Tots tenim ben pressents els canelons de la iaia o les croquetes de la mare. I els fabricants, que en definitiva no són ximples i ho saben, se’n aprofiten. Som micos amb caspa, per dir-ho així.

I vet aquí que, tal com es va anunciar, els de Voigtländer (en realitat Cosina) va i treuen al mercat una càmera que sembla un pur anacronisme, des del primer cargol fins a l’última molla. Us ho podeu imaginar? Tenen la gosadia de presentar una càmera de pel·lícula, els pocavergonyes. I a sobre, de mig format: 6x7cm i 6x6cm, que més val que sobri que no que falti. Però això no és tot! L’òptica és fixa: un 80mm f3,5 de fórmula Heliar, ves per on. I el no va més dels despropòsits: és una càmera de manxa, com aquelles dels avis d’abans de la guerra. I per acabar-ho d’adobar, el preu de tarifa és de 1.999€. Diguem-ho sense embuts, el cas és prou evident: aquesta gent de Voigtländer-Cosina estan com un llum de ganxo!

Aquest divendres haig de pensar a comprar un número de l’ONCE.

Voigtländer Bessa IIIVoigtländer Bessa IIIVoigtländer Bessa IIIVoigtländer Bessa III

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Voigtlander Bessa III: amb regust de clàssic”

  1. Jo soc un dels micos en caspa. Perquè el forn no està per a bollos que si no… i encara així no ho descarto del tot.
    Una correcció: El format ha de ser 6×7 centímetres. I per tant l’òptica és un poc angular. M’imagino que és una càmera pensada per a fotografia de paisatge, reportatge urbà i si l’objectiu és descentrable o basculable (ho ignoro) llavors… Nirvana !!

  2. El que no entenc es perquè la fan de 6×7 o 6×6, si les Bessa II eren de 6×9. Mireu aquesta, que està impecable, i nomes val 2280 euros. A mi personalment m’agrada més, ara que també faré loteria doncs…

    http://cgi.ebay.es/GREY-Voigtlander-Bessa-II-w-Color-Heliar-105mm-3-5_W0QQitemZ120391980128QQcmdZViewItemQQptZFilm_Cameras?hash=item120391980128&_trksid=p3286.m63.l1177#ebayphotohosting