avatar

April Fools’ Day i fotografia

Canon EF 20-400mm f/2.8 IO USM IS, qui no en voldria un?Ahir va ser 1 d’abril i es el que els anglosaxons en diuen April Fools’ Day, que vindria a ser com el dia dels innocents. Els de Xataca han fet una relació de les bromes que s’han fet al voltant de la fotografia i n’hi ha algunes de molt curioses.

A Canon Rumors han anunciat un super-mega objectiu, el  Canon EF 20-400mm f/2.8 IO USM IS, amb f2.8 constant, estabilitzador, enfoc ultrasònic, cosa fina! És el que veiem a la foto.

En Earthbound light tampoc s’estan de dir-la ben grossa i anuncien la imminent presentació d’una càmera que farà història: la Nikon D4.1,amb un innovador sensor de un únic píxel. A la reducció de les mides  aquesta càmera hi afegeix un sistema de moviment del objectiu, de manera que captura les imatges escombrant l’escena píxel a píxel a tota velocitat. És el final del soroll, la pols al sensor i la baixa resolució amb les òptiques dolentes.

Però aquí no acaba a cosa! Blake Andrews ens revela una filtració de Sony segons la qual han preparat una tecnologia anomenada Resolve que combina el millor de un grapat de fotos que fem, per dolentes que resultin, per tal d’obtenir una magnífica obra. I tot això de forma completament automàtica! Ara partir d’ara el que no sigui un bon fotògraf és per que no voldrà.

Ansel Adams aficionat a la marihuana?També la jornada del 1 d’abril ens ha portat una sorprenent noticia. 1001 Noisy Cameras ens informava de l’existència d’una fotografia en la que es veu l’ínclit Ansel Adams fumant-se un porro de maria en el Parc Nacional de Yosemite. Res com les flaires d’herba fresca per composar unes fotografies úniques! Les reaccions a la sorprenent troballa han estat ben extremes: una biblioteca d’Alabama ha cremat tots els pòsters i llibres del fotògraf  i més de 2000 líders religiosos han demanat als seus fidels que llencin immediatament qualsevol obra de l’Ansel Adams que puguin tenir.

Per suavitzar l’efecte dramàtic d’aquest descobriment, els de 1001 Noisy Cameras proposen la creació d’un servei de cites per ajudar als fotògrafs a trobar parella. Per encertar a la primera i garantir les compatibilitats, s’han dedicat a classificar la personalitat dels usuaris en funció de la marca del seu equip: als de Nikon els hi agraden els vins i formatges, els de Fuji són els més romàntics, etc.

Kodak eyeCamera 4.1, veritat o mentida?Per acabar d’arrodonir un dimecres ple de novetats tecnològiques, Kodak ens anuncia  la Kodak eyeCamera 4.1. Aquesta és un aparell absolutament revolucionari, especialment per les seves prestacions tèniques: reconeixement facial assistit per Facebook, tecnologia eyeVu per fer fotos picant l’ullet, visió de raigs X, captura de panoràmiques simplement girant el cap. Aquest meravellós invent ve acompanyat de pràctics i innovadors accessoris com: òptica addicional per fotos estereoscòpiques, estabilitzador d’imatge que s’activa automàticament si portes alguna copa de més, gorra de beisbol que imprimeix fotos, arracades que fan de flaix i un collarí que incrementa el zoom.

Com que no pertanyem a la cultura anglosaxona (de moment) i a pesar de l’arrelament del Pare Noel i el dia de Halloween, nosaltres varem fer la broma el dia dels Sants Innocents. Us en recordeu?

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.