avatar

Aviart, d’en David Aguado

grafitis-luminososContinuant el nostre recorregut per donar a conèixer els fotoblogs dels membres d’espaifotografic, dins la secció El Fotoblog de la Setmana, ens aturem a les terres de l’Ebre amb el fotoblog d’en David Aguado: Aviart (una mirada).

En David es membre també d’un grup molt actiu, Vinarós Photobloggers, al que pertanyen altres membres d’espaifotogràfic i que va celebrar el més passat  -gairebé coincidint amb nosaltres-  el primer aniversari de la seva entrada a la xarxa.

Ens trobem davant d’un fotoblog que podríem anomenar com “una mirada particular” envers l’entorn i el dia a dia, amb comentaris directes sobre els fets o les situacions que il·lustren les fotografies i que actualment es troba  en fase de remodelació, des de principis d’any, tal com ens explica a la entrevista.

Per conèixer una mica més les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

Av. Como el presentaria?, doncs la mirada sobre allò que em passa, dels llocs on vaig, del que veig, del que m’agrada. L’hauria d’anar comentant diàriament però no és així, no l’actualitzo massa sovint.

MiradasEf. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

Av. No sabia pas com fer-ho, no en tenia ni idea fins que els companys de Vinaròs Photobloggers, concretament en Sapet i Ebe m’ho varen explicar fa cosa d’un any mes o menys.  Es pot dir que encara porto la “L” de pràctiques.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

Av. El fet es que la trajectòria està passant actualment per moments de canvis i una aturada que es nota dins el fotoblog ja que hi ha una serie d’idees diferents a valorar de cara al futur.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

Av. Tal com comentava en la resposta anterior, el fotoblog està patint una serie de canvis que fan que actualment estigui aturat, però amb ganes de donar-li una empenta i una nova vida com a fotoblog…Fa poc temps vaig adquirir el meu propi domini que actualment tinc en fase de proves, em dona algun error i espero solucionar-ho aviat per tal de comunicar aquest canvi i donar-li una nova vida.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

Av. Des dels estudis bàsics em vaig decantar per la branca mes artística i durant el batxillerat em vaig especialitzar en arts i allà hi havia una assignatura de fotografia. M’encantava la teòrica i allò va ser el primer pas. Més endavant, dins el disseny gràfic publicitari, també em vaig tornar a trobar amb la fotografia i la possibilitat d’utilitzar el laboratori durant dos dies a la setmana. Vaig poder experimentar tot el que anava aprenent a la classe de laboratori amb en José Antonio Arias “Queco” i, després d’aquella experiència, estic convençut que poder fer una fotografia i revelar-la tu mateix es quelcom que hauria de conèixer tota persona interessada en la fotografia.

BuscandoEf. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

Av. S’hi guanya l’estalvi en pel·lícula, en carrets, i crec que es perd aquell “tacte” amb la fotografia mateixa… Es a dir, s’ha perdut el que seria una mica la fotografia perfecta, sense retocs ni manipulacions posteriors. Ara, el que em passa un cop descarrego la tarja de la càmera és que quasi sempre l’hi faig algun petit retoc.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

Av. Podria comentar tots els fotògrafs que han marcat una abans i un després, però per mi els interessants son aquells a qui puc marejar i preguntar, que em mostren diàriament els seus treballs com els meus companys de Vinaròs Photobloggers i les sortides que he pogut fer amb ells i tot el que m’han anat ensenyant.

També els meus professors de fotografia i aquells de qui vaig observant diàriament els treballs a través d’internet, son la referència i els meus favorits.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.