avatar

Biblioteca Bàsica (VIII): El misteri de la càmera lúcida

El misterio de la cámara lúcida, Serge TisseronPubliquem avui, amb motiu de la diada de Sant Jordi, un nou títol dins la secció Biblioteca Bàsica que podeu trobar a llibreries com  Casa del libro o Laie i a les parades que aquests establiments segurament tindran al carrer durant aquesta jornada.

“El misterio de la cámara lúcida. Fotografía e inconsciente” és un dels treballs més representatius de  Serge Tisseron, un psicòleg i assagista especialitzat en el món de la imatge que ha publicat un gran nombre d’obres que analitzen la imatge fotogràfica des del punt de vista de la psicologia. La relació entre càmera obscura i inconscient, i la similitud entre el procés fotogràfic i, justament,  la manera de treballar del nostre inconscient es el fil conductor del llibre.

Citant un fragment d’aquest assaig es podria dir que “es pretén demostrar que la fotografia es una manera de pensar i ho és des del mateix moment de la pressa fotogràfica. Això equival a dir que el tema principal aquí no és la fotografia com a imatge, si no la fotografia com a pràctica, l’acte fotogràfic”

Cal remarcar en aquest cas que, si us sembla atractiu el tema, fullegeu una mica el llibre abans de comprar-lo ja que la seva lectura es una mica més densa del que normalment acostumem a recomanar. Es un títol ideal per aquells que vulguin aprofundir en el que podríem definir com “reflexions al voltant del fet fotogràfic” o apropar-se a la resposta a preguntes del tipus: “per que ens agrada fotografiar?”.

El misterio de la cámara lúcida. Fotografía e inconsciente
Serge Tisseron
Editorial Universidad de Salamanca
Any d’edició: 2000
Pàgines: 169  – Preu:  10,80€

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.