avatar

Canviar una foto per una cançó

Boden Sea, Hirosi SugimotoHiroshi Sugimoto es l’autor de la fotografia de la portada del disc de U2 No line on the horizon.

El tracte per fer servir la fotografia es prou curiós. Després d’unes quantes xerrades a on el Bono -cantant de U2- escoltava i apuntava -d’aquí va sortir el títol del disc-, el Bono li va demanar al Sr. Sugimoto l’us de la seva fotografia Boden sea per la portada. El senyor Sugimoto -que te anomenada de no permetre l’us de les seves fotos comercialment- li va dir que d’acord però que si ja tenia en compte que al damunt de la foto no podria haver-hi res, cap signe ni tan sols el nom u2, a lo que el Bono va estar totalment d’acord. (Encara que al final, al embolcall de plàstic del disc hi ha un signe = que desapareix quan ets capaç de treure’l)

Quan li van preguntar al fotògraf que a quant pujaria això, ell va rumiar una mica i va respondre: fem un tracte, no us cobro res però em doneu el dret a fer servir la cançó No line on the horizon en qualsevol projecte que s’hem acudeixi.

I tots estan contents i no sabem si es van donar la ma, o es van fer una reverencia, o dos petons i potser es van veure una cervesa o un sake o ves tu a saber el què.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Canviar una foto per una cançó”

  1. Penso que el “Boden Sea” es el “Llac de Constança” en el sud d’Alemanya, compartit amb Austria i Suiza. Tampoc no deu importar, es força difícil de reconeixer i de diferenciar d’altres fotos seves de llacs i mars. ;-)

  2. Pues, a mi, no m’acaba de convèncer el sensei aquest “suc de moto”