avatar

Dia mundial de la fotografia Estenopèica 2009

Dia Internacional de la Fotografia EstenopèicaEl proper diumenge 26 d’abril és el Dia Mundial de la Fotografia Estenopèica 2009. Aquesta és una celebració pensada per divulgar, a nivell mundial, una de les formes més simples de la fotografia.

L’esperit de la jornada és que els aficionats a la fotografia deixin de banda, ni que sigui per un dia, els recursos tecnològics en els que es recolzen per fer crear les seves imatges, i tornin a l’essència i la simplicitat més extrema: una capsa amb un forat, la càmera estenopèica (pinhole en anglès).

La cosa es tan senzilla, en principi, com fer un forat ben petit en una capsa per tal que la llum impressioni el material fotosensible que hi posem a dins. El forat fa de objectiu, així de simple. Als que no esteu familiaritzats amb aquesta mena de fotografies, us direm que els trets característics són una profunditat de camp il·limitada, sovint cert aspecte de suau difuminat produït per la difracció, i òbviament uns temps d’exposició força llargs.

El divertit de tot plegat és que virtualment qualsevol cosa es pot convertir en una càmera estenopèica: llaunes de conserves o de pintura, capses de cartró o fusta, la nostra pròpia reflex digital, o objectes més estranys… A internet es poden trobar molts exemples i guies per tal de fabricar-nos la nostra pròpia càmera. Per exemple, si sou amants del disseny ben extremat i la modernitat guia la vostra ànima, us recomanem les maravelles creades per Corbis o la càmera Dirkon. Només necessiteu paper, tisores i pegament!

Per tal d’unir-se a la festa, el centre cívic Can Basté junt amb el col·lectiu Imagen Patente organitzen una jornada oberta i gratuïta amb diverses activitats per fotògrafs de tots els nivells:

  • Taller gratuït de fotografia estenopèica (cal inscripció prèvia)
  • Taller gratuït de solarigrafia (cal inscripció prèvia)
  • Congelador del temps
  • Cambra fosca gegant
  • Projeccions
  • Demostracions

Us podeu inscriu-re en els tallers gratuïts enviant un email a fotocanbaste@yahoo.es o bé trucant al 93 4206651. Per la resta d’activitats no cal inscripció prèvia.

Ja ho sabeu: el diumenge 26 d’abril, heu de mirar el món per un forat!

Ens hem assebentat a través de barcelonaphotobloggers.org

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.