avatar

Fotos mogudes? La culpa és del trípode!

trípode massa lleuger = fotos mogudes!Pot semblar difícil de creure, però la conclusió a la que han arribat un grup de científics japonesos de Nishi Lab i Tani Elechtronics és que no ens podem refiar de l’estabilitat del nostre trípode si pesa menys de 1,5Kg. De les probes i experiments que han fet, han vist que els trípodes massa lleugers contribueixen a malmetre l’estabilitat de la càmera i multipliquen les vibracions provocades pel mirall, en el cas de les rèflex.

Per fer les mesures, els científics japonesos han desenvolupat un instrument que mesura les vibracions de la càmera i del trípode com una unitat. Després de experimentar amb diverses configuracions de càmeres i trípodes, han vist que l’us d’un trípode massa feble o lleuger pot reduir la resolució efectiva de la nostra rèflex digital en un 75% o més, degut a la multiplicació de les vibracions del cop de mirall. I activar el sistema d’estabilització d’imatge, si la nostra càmera en disposa, encara empitjora les coses.

Evidentment, una pràctica molt recomanable és la d’aixecar i bloquejar el mirall abans de disparar, però això és una prestació de la que no ofereixen totes les càmeres. I mai està de més disposar d’un disparador per cable.

Ja ho sabeu, a partir d’ara els trípodes sempre de més de 1,5Kg!

Llegit a haciendofoco.com

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Fotos mogudes? La culpa és del trípode!”

  1. ostres, que curiós ! de tota manera, amb l’aixecament del mirall + un disparador (com molt bé ja dius en la notícia) el tema deu quedar ben solucionat. Ben trobada, aquesta !

  2. En un estudi i amb càmeres de format major, això es fa molt mes evident. En el meu cas; treballava amb una càmera Linhof de plaques 9×12 i el estativo o suport (que fa les vegades d’un trípode pesava 28 kg. Això venia a ser unes 7 vegades el pes de la camara.

  3. Un bona dada a tenir en compte, però això no vol dir que no ens poguem comprar trípodes lleugers!!
    Tan sols penjant la bossa del trípode tenim el problema resolt!

  4. Hi ha un article (en anglès) a Luminous Landscape que parla abastament sobre el tema. Val la pena llegir-lo.
    http://www.luminous-landscape.com/essays/mf-easy.shtml