avatar

La Volta al mon d’en Jordi i l’Anna (VI)

El “glaciar Perito Moreno”

Glaciar Perito Moreno

El glaciar Perito Moreno va néixer sense dubte per ser una estrella. La seva dramàtica ubicació, entre dos llacs de colors preciosos en una profunda vall muntanyosa, i el fet que arribi fins a només uns metres del punt d’observació, deixen clar que si algú l’hagués volgut dissenyar expressament no ho hauria pogut fer millor.

No obstant, tant espectacular com la seva ubicació resulten les seves dimensions. En total fa més de 5 kilòmetres de llargària i més de 150 metres d’alt, dels quals “només” 60 estan fora l’aigua. No menys impressionants són els sorolls que emet quan fragments de gel de la mida d’un cotxe cauen a l’aigua i la glacera comença a petar donant la impressió que s’ha de tornar a equilibrar. Quan un es troba davant d’aquest gegant de gel entén perfectament el perquè de la seva fama, i és que aquest lloc deixa totalment sense paraules.

Vaixell davant la glacera Un detall de la glaceraEls colors de la glaceraTrencament

Com arribar-hi: La millor forma de visitar el perito moreno és amb un vol fins a la ultraturística localitat de El Calafate i llogar un cotxe per recórrer els menys de 100 kilòmetres que hi ha fins al parc. Si algú vol intentar estalviar-se l’entrada i sobretot gaudir del lloc sense pràcticament turistes, pot intentar arribar al parc natural abans de les 8 del matí. La carretera està oberta les 24 hores.

Més informació:

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “La Volta al mon d’en Jordi i l’Anna (VI)”