avatar

L’últim dia d’un somiador

Martin Luther King Jr.Com ja deveu saber, LIFE va fer públic recentment el seu fons documental de fotografies a través de la seva web life.com. Es tracta del recull de totes les imatges que els fotògrafs de la famosa revista han anat produint al llarg dels anys de vida de la prestigiosa publicació.

De entre totes les galeries, avui volem destacar una en particular. Són 12 imatges del dia que varen assassinar Martin Luther King Jr., el incansable lluitador pels drets dels negres americans, que mai varen arribar a ser publicades. Ens mostren l’abatiment i desesperació dels membres i col·laboradors més propers del seu equip en les hores posteriors a la seva mort, a l’habitació de la víctima aclaparats pel dolor, al balcó del motel on MLK va rebre la bala disparada per James Earl Ray, la neteja de les restes de sang…

El reportatge és obra de Henry Groskinsky i Mike Silva, fotògraf i redactor de LIFE respectivament, que van arribar al Motel Lorraine de Memphis i, sorprenentment, van poder accedir a l’habitació 306, que era l’ocupada per en MLK.

Aquestes imatges, inèdites durant més de 40 anys, parlen dels sentiments que varen quedar després d’uns fets que varen marcar en especial l’història dels EEUU i en molts sentits de la resta del món.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “L’últim dia d’un somiador”

  1. Que interessant, realment. Són fotos d’aquelles que no es preguntes si cauen a dreta o esquerra, si està cremada o si l’angle és el millor, simplement les veus i entres en una altra dimensió.
    Molt interessant la notícia, Lopes.

  2. Gràcies pel teu comentari, atzu. A mi les fotos em van fer la mateixa sensació: fotografia de debò, pura i dura, instants congelats i sentiments capturats en el moment precís.