avatar

On poso l’ull hi poso la foto

La càmera ocular d'en Rob SpenceCada cop les càmeres són més assequibles i ens ofereixen prestacions i característiques tècniques que fa pocs anys no haguéssim ni imaginat. Per tant, no cal esforçar-se gaire per assumir que difícilment podem preveure el que tindrem a l’abast d’aquí uns anys i molt menys en uns decennis.

Bé, potser la mena de càmera motiu d’aquest apunt podria ser una possibilitat en un futur, que no ha de ser necessàriament llunyà. És el fruit d’una idea d’en Rob Spence. De nen va perdre un ull com a conseqüència d’un tret accidental. Anys després, veient una serie de TV anomenada “L’home de 6 milions de dòlars” que potser els més granadets recordareu (lamentablement, jo me’n recordo) i fixant-se en la càmera dels seu telèfon mòbil va pensar “1+1=2″!

En Rob Spence és a punt de finalitzar el seu prototip. La seva intenció és poder registrar a través de la càmera implantada a la seva pròtesi ocular el mateix que veu amb l’ull sa, movent-la amb els muscles orbitals de la mateixa manera que mou l’ull de veritat.

Bé, escrúpuls a banda, potser sí que és una premonició del que pot ser la fotografia del futur. De totes maneres, jo recordo que quan era nen, a l’any 200o els cotxes havien de volar. Però vaja, mai se sap!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.