avatar

Vilassar tèxtil, una visió artística dels espais

Vilassar tèxtil, una visió artística dels espaisCom ja deveu haver observat, espaifotogràfic no acostuma a anunciar i promocionar gaires exposicions fotogràfiques, si no és que considerem que tenen certa transcendència degut a l’autor o  és d’una temàtica prou interessant. Atenent a aquestes consideracions, poques vegades hem fet menció d’exposicions de caire local o projectes de fotògrafs desconeguts.

I ara és quan ens saltem les pròpies regles, que per això som els que ens estem a la cuina i els que dediquem més hores a aquest projecte que a fer fotografies, que és el que realment hauríem de fer…

Us volem anunciar doncs que el proper dissabte 25 d’abril inaugurem una exposició fotogràfica descaradament local, obra de quatre fotògrafs tant desconeguts com poca-soltes. L’exposició es titula “Vilassar tèxtil, una visió artística dels espais” i la sinopsi de la mateixa és la següent:

L’activitat industrial i més concretament el tèxtil ha estat present a Vilassar de Dalt al llarg de molts anys, això ha condicionat l’estructura urbana del nostre poble i el tarannà dels seus habitants i ens ha deixat tot un llegat d’espais molt interessants a nivell arquitectònic i fotogràfic.

Fa anys que aquests espais, primer per el davallament del tèxtil i darrerament per l’especulació del sol, han re-orientat la seva activitat primigènia en alguns casos, han desaparegut en d’altres o bé romanen abandonats esperant un futur incert. En els darrers anys algunes de les fàbriques emblemàtiques han estat transformades en habitatges que acullen a nous vilassarencs i d’altres esperen ser rehabilitades per a ús social de la vila.

Amb aquesta exposició volem mostrar el que han esdevingut aquests espais, des d’una visió artística. Llocs en la gran majoria buits, utilitzats per activitats per les no que varen ser construïts. Vestigis d’un passat fabril, presents a la memòria col·lectiva, plens de vida en altres temps, testimonis al cap i a la fi efímers i destinats a desaparèixer, incompatibles amb el estil de desenvolupament urbanístic i arquitectònic que hem triat.

Els autors de les fotografies són en Pep Mínguez, en Joan Trujillo, en Joan López i en Joan Lloveras. L’exposició està organitzada pel Ceif, juntament amb espaifotografic.cat i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu Municipal.

Com que ja no ve d’aquí, per arrodonir aquest descarat abús de confiança, us convidem a tots a que ens vingueu a treure els colors el dia de la inauguració.  Animeu-vos, es una bona ocasió per a trobar-nos la gent d’espai i amb una mica de sort, quan sortiu ja haureu sopat…

Vilassar tèxtil, una visió artística dels espais

 • Inauguració: Dissabte 25 d’abril a les 8 h. del vespre.
 • Lloc: Sala d’Exposicions del Centre Vilassarenc, La Massa, Vilassar de Dalt (veure mapa)
 • Horaris:
  • Durant la Festa major de Vilassar de Dalt:
   29, 30 d’abril i 1 de maig, de 12 a 2 i de 6 a 2/4 de 9.
  • Del 26 d’abril fins el 10 de maig:
   dissabtes de 12 a 2 i de 6 a 2/4 de 9; diumenges de 12 a 2 h.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris9 comentaris a “Vilassar tèxtil, una visió artística dels espais”

 1. Vinga va, que farem una bona festa

 2. Exposició “Vilassar tèxtil, una visió artística dels espais”…

  L’activitat industrial i més concretament el tèxtil ha estat present a Vilassar de Dalt al llarg de molts anys, això ha condicionat l’estructura urbana del nostre poble i el tarannà dels seus habitants i ens ha deixat tot un llegat d’espais m…

 3. Enhorabuena por esta expo, seguro que está de p.m y es un exito.
  Yo para la inaguración seguro que no voy a poder estar, estoy fuera este fin de semana. A ver si alguno de los otros dias me puedo escapar.

 4. Tenía que decirlo… una exposición que me ha parecido excepcional por muchas cosas… Por la ubicación, por ambientación, por temática, por formato y sobre todo por la calidad de las fotos presentadas. El detalle de no personalizar las obras dice mucho de sus autores que ven de esa forma una manera de ir juntos en el proyecto. Desde fuera y desde el desconocimiento de las obras personales de cada uno de vosotros, el que veía la exposición, bien podría afirmar que sólo había un autor debido sobre todo a esa coherencia en la obra y en su calidad. Bien es cierto que haciendo una detallada revisión de las fotos si que se apreciaban ligeros detalles propios de cada uno, aunque yo, no me hubiera atrevido a apostar quien es el autor de las mismas.
  Otra cosa que advertí es ver como la gente del poble disfrutaba mirando esas fotos. Les habéis llegado, nens!

  Bueno, sólo me queda felicitaros de nuevo y daros las gracias por permitirme conocer Vilassar de Dalt.

  Fins aviat

  (Me hubiera gustado dejar este comentario en el foro, pero no he sabido donde hacerlo!) ;)