avatar

Compte amb els óssos!

La darrera foto que va fer en Michino OshinoUna de les especialitats de la fotografia més populars entre els aficionats és la fotografia de natura i animals salvatges. Tots hem somiat algun cop emular l’obra dels grans fotògrafs de natura, captar magnífics paisatges de llocs gairebé verges, i enregistrar increïbles imatges dels animals més exòtics i ferotges.

De paisatges en tenim a l’abast, encara que probablement no ho sigui de gaire verges. Quant a animals salvatges… Bé, resulta veritablement difícil aconseguir una fotografia d’un animal en el seu entorn natural, i en el cas d’algunes espècies, queda absolutament reservat als professionals que s’hi poden dedicar en cos i ànima. Cal tenir profunds coneixements del comportament de la bèstia, els seu entorn, infinites dosis de paciència, molt de sacrifici…

Un dels casos més extrems d’aquesta entrega personal i capacitat de sacrifici és en Michino Hosino.En Michino va morir al 1996 al peu del canó, fent la seva feina. Això no ens sorprendria gaire si en Michino hagués estat un fotoperiodista en una zona en conflicte. Però és que en Michino Hoshino era un famós fotògraf japonès especialitzat en natura i animals salvatges, comparable  segons alguns a l’Ansel Adams. Durant l’agost de 1996 estava fent fotos per un encarreg al llac Kurilskoye, a la Península de Kamchatka (Rússia), quan el va atacar un ós bru.

El més impactant d’aquesta història, és que en Michino va poder fer una última fotografia abans de morir: la de l’ós que el va matar!

Ja ho sabeu, si sentiu la crida de lo salvatge, que diria en Jack London, mireu cap a un altre banda i continueu amb les papallones i les sargantanes.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Compte amb els óssos!”

  1. Recorda l’historia de Timothy Treadwell (http://es.wikipedia.org/wiki/Timothy_Treadwell)
    Documentalista dels ósos (encara que mes aficionat que una altre cosa), va acabar (amb novia inclosa) a la panxa d’un d’ells, tambè va filmar l’os que el va matar (encara que a hores d’ara, per temes d’evitar el “morbo” la cinta no deu existir), el gran Werner Herzog li va dedicar un documental magnific: “Grizzly Man”.

    Malauradament Timothy Treadwell és un bon exemple del que NO has de fer si vols fer fotografia (o estudi, o documentals…) de fauna salvatge.

    Així que… Compte amb el óssos!

  2. Glupps!! Aquesta foto em fa gelar la sang! Quin horror i quin valor i quina sang freda per disparar encara l’última foto.