avatar

FED-4, d’en Llorenç Gallego Mateu

Peine 1Continuant el nostre recorregut per donar a conèixer els fotoblogs dels membres d’espaifotografic, dins la secció El Fotoblog de la Setmana, ens aturem a la Garrotxa per presentar el fotoblog  FED-4, d’en Llorenç Gallego, més conegut al fòrum com LlorenC.

Es tracta, com en el cas de la setmana passada, d’un fotoblog molt jove i que arrenca també a les acaballes del 2008 i ara sembla que es va animant de mica en mica i progressivament anem veient més i millors fotografies.

Ens confessa a la entrevista que hi ha llargs períodes d’inactivitat i que, encara que el seu propòsit és el de arribar a pujar dues o tres fotos a la setmana, la manca de temps fa difícil assolir aquest objectiu.

En Llorenç és un enamorat del paisatge i de la fauna tal com podem veure fent una ullada a les imatges d’aquest blog que -pels qui no esteu al corrent d’aquests temes- du el nom duna càmera soviètica, la FED-4, que era una copia d’un anterior model de Leica.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Arbre duoEf. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

Ll.C. És un espai on trobareu aquelles imatges que més m’han agradat de totes les que he anat capturant, i que vull compartir amb tothom qui estigui interessat.

Ef. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

Ll.C. Suposo que és una evolució, és un àlbum digital, al “ciber”, tampoc hi ha gaires opcions més quan vols compartir les teves vivències

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

Ll.C. Lenta, molt lenta, amb llargs espais d’inactivitat, bàsicament pel poc temps que li puc dedicar, espero aconseguir ser més regular i penjar-hi, si més no, un parell o tres de fotos per setmana.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

Ll.C. Doncs mira, com més va més n’aprens i millor et surten les fotos, penso que anirà guanyant en qualitat.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

Ll.C.  Sempre m’ha agradat, de jove ja anava amb una Kodak Instamàtic fent de “Reportero Tribulete”, més endavant vaig aconseguir una FED-4, “made in CCCP”, després una reflex analògica, la compacta digital i ara la reflex. De fet la passió m’ha vingut amb la reflex digital, suposo que com a molts mortals.

Ef.   Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

PitroigLl.C. Què he perdut, aquelles hores al quarto fosc, jugant amb l’ampliadora, amb els àcids, aquell neguit de “Com hauran sortit?

De guanyar doncs mira per on, i no és “peloteo”, conèixer l’Espai i la gent que el formem, i com soc home de ciències, la quantitat de possibilitats de configuració que tenim ara a les càmeres respecte a lo d’abans, per descomptat ni ens ho podíem imaginar.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

Ll.C. No tinc cap referent, a casa hem tingut un Mestre com és en Francesc Català Roca, peró si he de ser sincer quan miro fotos, a no ser que siguin les “nostres” no em fixo gaire en l’autor, intento apendre més sobre composició, color… A més, tot i que quan vas amb la càmera sempre estàs a l’aguait, a mí el que m’agrada és el paisatge, i aquí tenim l’escola d’Olot que, tot i ser de pintura, d’una manera o altre influeix.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.