avatar

Memòries d’en Robert Capa: “Ligeramente desenfocado”

Robert CapaL’editorial La Fábrica anuncia la disponibilitat del llibre “Ligeramente desenfocado”. Aquesta obra, editada per primer cop en castellà,  recull les memòries del fotoperiodista Robert Capa durant la Segona Guerra Mundial. Acompanyant el text hi trobem, amés, 130 fotografies fetes per en Capa entre 1941 i 1945.

A més del relat d’en Robert Capa, el llibre es complerta amb un pròleg escrit per Cornell Capa, germà seu; i un text d’en Richard Whelan, estudiós expert en l’obra de Capa i autor de diversos llibres sobre el fotògraf.

Ernest Andrei Friedmann, nascut a Budapest (1913) i més conegut com Robert Capa, volia ser periodista, escriure, i es va veure involucrat en la fotografia de forma casual.

L’any 1941 Capa va arribar a Europa amb un encarreg del diari americà Colliers per cobrir la guerra. Durat quatre anys va viatjar a través de tot el continent i el nord d’Àfrica, documentant els fets i la vida enmig de la guerra des del punt de vista dels combatents de les forces aliades, fins arribar al desembarcament de Normandia i l’alliberament de París.

Aquest és un llibre imprescindible pels interessants en el periodisme gràfic i per tots aquells que vulguin aprofundir en la visió i l’experiència vital d’una de les figures mítiques de la fotografia contemporània.

Com ja sabeu, R. Capa va morir a Vietnam (1954) en trepitjar una mina, fidel a la seva màxima: si la foto no és bona, és que no eres prou a prop.

Ligeramente desenfocado
Robert Capa
Ed. La Fàbrica
288 pàgines, 130 fotografies
ISBN 9788492498871
Preu: 26€

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.